Női NB I-es foci

2023.03.20. 19:30

Micskó Márk: – A két csapat teljesen más polcon helyezkedik el, de tettük a dolgunkat

A tisztes helytállásnál többet nem lehetett elvárni a Szekszárdi WFC-től a Simple Női Liga NB I-ben második helyen álló ETO FC Győr ellen, ezt viszont a 3–0-s vereséggel megtette az élvonalban újonc együttes.

Berg Sándor

Kágyi Kírát veszi üldözőbe a két találatot szerző ukrán Tamila Himics

Fotó: Kiss Albert

Javuló formát mutat tavasszal a Szekszárd, ami nemcsak a mutatott játékban, de szerencsére eredményességben is mérhető. A sárga-feketék augusztus végén 8–0-ra kaptak ki az előző szezonban bajnoki döntőt játszó Győrtől, alig egy hónapja pedig ennek már csak a felét kapták szintén idegenben a Magyar Kupa-címvédőtől (0–4).

Micskó Márk együttese ugyan az előző fordulóban fontos három pontot szerzett a Kelen otthonában, a kisalföldiek ellen így is csak a tisztes helytállás lehetett a célja. Az előzetes tervet megvalósították Kiss Gabrielláék, akik jól tömörültek a kapujuk előtt, kevés lehetőséget kínálva ellenfelüknek. Az ukrán Tamila Himics kétszer, a jamaikai válogatott Tiffany Cameron egyszer villant, ez pedig elég volt a győriek sikeréhez.

„Büszke vagyok a lányokra, egy nagyon erős Győr volt az ellenfelünk, melynek egyre jobban megnehezítjük a dolgát – kezdte értékelését Micskó Márk. – A két csapat teljesen más polcon helyezkedik el, de tettük a dolgunkat, nem adtuk meg magunkat. Az utolsó tizenöt percben szerkezetet váltottunk, szerettünk volna gólt szerezni. Erre meg is volt a lehetőségünk, de a szerencse elpártolt tőlünk. Vannak még hibák bőven, de azon dolgozunk, hogy ezeket minimalizálni tudjuk. Látszik a csapaton a fejlődés nyár óta, többek között ebben is sokat léptünk előre. Ha így tudtunk volna nekimenni a nyárnak, ahogy most nézünk ki, nem lennének kiesési gondjaink. Keményen dolgozunk tovább, hogy a bajnokság végére elérjük céljainkat.”

A szekszárdiak szombaton a címvédő és listavezető Ferencváros vendégei lesznek, azonban két kulcsjátékosukra, az U17-es válogatottal Európa-bajnokságon szereplő Acsádi Petrára és Kágyi Kírára nem számíthatnak a sárga-feketék.

Simple Női Liga NB I, 14. forduló
Szekszárdi WFC–ETO FC Győr 0–3 (0–1)
Szekszárd, 150 néző. V.: Alafi (Jakab B., Juhász D.)
Szekszárd: Janecz – Rozmis, Schell, Hiba, Csóka (Kovács Zs., a szünetben) – Hortobágyi (Kágyi R., 68.), Kágyi K. (Kövesdi, 75.), Katona K. (Nádudvari, 68.) – Kiss G., Acsádi P., Ezer A. (Nagy-Cseke V., 75.). Edző: Micskó Márk
Győr: Borok (Török N., 75.) – Kaziupa, Savanya, Süle (Kern, 68.), Cameron, Vida B. (Hollingsworth, 75.), Öreg (Németh L., 60.), Kovács L., Siklér, Herczeg (Sali, 68.), Himics. Edző: Dörnyei Balázs
Gólszerző: Khimych (32., 65.), Cameron (67.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!