Profi ökölvívás

2023.03.10. 16:30

Múltidézés: harminc éve volt az első profiboksz gála Szekszárdon

Éppen három évtizede, 1993. március 10-én szervezte meg első nemzetközi profi ökölvívó gáláját Szekszárdon Rácz Félix és édesapja, a néhai Rácz György.

TEOL

A 90 kg-os súlycsoportban döntetlenre végződött Kőszegi József és a nigériai Botowanongu mérkőzése (Fotó: TN-archív)

A Felix Promotion alapító-tulajdonosa ma közösségi oldalán emlékezett meg erről a mérföldkőnek számító eseményről. Az ismert promóter élete meghatározó élmények nevezte a 30 évvel ezelőtti első szekszárdi rendezvényt, amelynek sikerén felbuzdulva még további 146 gálát hozott tető alá. Rácz Félix gondolatait is megosztotta követőivel: „Mára tudom, hogy a sikernek nem titka van, hanem ára, és azt is tudom, hogy az oda vezető utat senki nem irigyli, csak az eredményt” – írta a posztban.

Rácz Félix (Fotó: FB)

A menedzser – aki olyan népszerű bunyósok karrierjét egyengette, mint Nagy „Csonttörő” János, Kovács „Vipera” Attila, Nagy „Hóhér” József, Csábi Bettina, Miló Viktória, Szellő Imre, Bacskai Balázs, vagy éppen a paksi Bognár László (Bogesz) és Kalocsai Zoltán (Kacsa) – végül köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatta, valamelyik gálájára kilátogatott, megnézte azt a televízióban – ő tartja idehaza minden idők legnézettebb magyar érdekeltségű sporteseményének a rekordját, a 2003-as „Csonttörő”–Chacon összecsapással, amit 3,2 millió tévénéző követte figyelemmel (TV2) – vagy csak vette a fáradságot, hogy olvasson róla a sportrovatban".

A jubileum apropóján hamarosan interjút olvashatnak Rácz Félix-szel a Teol.hu hírportálon és a Tolnai Népújság hasábjain.

A Tolnai Népújság az 1993. március 13-i számában pillantott vissza az eseményre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!