Atlétika

2023.03.17. 12:01

Neves amerikai szakembertől tanulhatott a szekszárdi sprinter

Kétnapos összetartáson vettek részt az U18-as és U20-as korosztály váltóinak tagjai, köztük a szekszárdi Szilágyi Péter, akiknek Loren Seagrave tartott előadást.

TEOL

Szilágyi Péter és Loren Seagrave

Forrás: Szekszárdi Sportközpont

A négy lányból és nyolc fiúból álló csapatnak és edzőiknek tartott előadást a napokban a sebességdinamikáról a jelenleg hazánkban dolgozó amerikai szakember, Loren Seagrave. Az utánpótlás 4×100 méteres váltók tagjai, köztük a Szekszárdi Sportközpont sprintere, Szilágyi Péter a gyakorlatba is átültették az előző nap halottakat. Az aktív-dinamikus bemelegítés után felmérések következtek, ezt követően a bot átadását, a guruló rajtot és a jelre indulást gyakorolták a korosztályos világversenyekre készülő fiatalok.

„Aktív, dinamikus bemelegítés, váltások, rajtok, indulójelek. A meghívott fiatalok és az edzőik mindenről hallhattak, ami a váltókkal kapcsolatos. Azok a versenyzők vettek részt az összetartáson, akik az U20-as és az U18-as korosztályban érintettek lehetnek a 4x100-as váltókban, illetve az U18-asok esetében az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a vágtaváltóban – fogalmazott Scherer Tamás, a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás-referense, hozzátéve, hasznos és tanulságos volt a foglalkozás, amely hiánypótló a magyar atlétikában. – Megerősítést kaptunk, hogy több ilyenen lesz lehetőségünk részt venni. Tavaly az EYOF-on nagyon sikeresen szerepeltek a váltóink, és ez picit meglendítette a szakágat. A 2004 és 2007 között született sprintereink gyorsak és ügyesek, ezt már többször bizonyították. Az idei U20-as jeruzsálemi Európa-bajnokságon nehéz feladatunk lesz, mert a négynapos viadalon az egyéni számok mellett kell összeraknunk a váltókat. Emellett a maribori EYOF-ra is készülünk.” 

A Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztályának vezetője és edzője hozzátette, hogy a magyar fiatalok eredményeit a nemzetközi élmezőnyéhez mérik

„Ha a korosztályos világversenyek döntőiben futhatnak a váltóink, akkor már megtettük az első lépéséket. Szeretnénk sokáig megtartani ezeket a gyereket a rendszerben, és a motivációjukban a váltósikerek is fontos szerepet játszhatnak. A célunk, hogy mi is folyamatosan tudjuk kvalifikálni magunkat a felnőtt-világeseményekre váltóban, és ott elődöntőben, döntőben szerepeljünk” – jelentette ki Scherer Tamás.

Loren Seagrave 2022 nyarán a a megyei diáksport szövetség meghívására Zombára is ellátogatott, erről >>> BŐVEBBEN ITT OLVASHAT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!