Cselgáncs

2023.03.31. 07:29

Pezinokban mutatták meg tudásukat az Atomerőmű cselgáncsozói

A felvidéki Pezinok, azaz magyar nevén Bazin városa több évtizedes baráti kapcsolatban áll az Atomerőmű SE judoszakosztályával. Nem lehetett kérdés, hogy idei Grand Prix versenyükön is rajthoz állnak a paksiak.

TEOL

A paksi delegáció igazán sikeres versenyt tudhat maga mögött

Fotó: Beküldött kép

A legifjabbaknál, az U12-eseknél Kalmár-Appelt Áron és Lovászi Kornél léptek tatamira. Áron a 42 kilogrammosok között nagyot menetelt. Legnagyobb földharc fegyverével egy fordított karpréses leszorítással három ellenfelét is legyőzte a döntőig vezető úton. A fináléban taktikai ütközetben veszített, de az ezüstje igazán kiváló eredmény az öt ország, 618 dzsúdósát felvonultató mezőnyben.

Lovászi Kornél a +55 kilósok között sajnos egy szerencsétlen mozdulatot követően térdsérülést szenvedett. 

Egy korosztállyal feljebb az U14-eseknél Kiss Dalma (40 kg) és Vajna Csongor (55 kg) bronzérmének örülhettünk. Mindketten nagy csatákat vívtak és megérdemelten lettek dobogósok. A lányok 40 kilogrammos súlycsoportjában Braun Sára is a pontszerző ötödik helyen végzett, szintén nagyokat harcolva.

Az U16-os korosztályban a nagy visszatérő Varga-Ambrus Sebestyén 60 kilogrammban szerzett egy nagyon értékes ötödik helyet. Szintén U16-ban a 73 kilós Tóth Zsombor szemet gyönyörködtető ipponokkal jutott az elődöntőbe, ahol egy kissé véleményes meccsen veszített. A bronzmérkőzésen újabb látványos ipponnal tudatta, hogy igazán kiváló formát időzített a versenyre.

A legnagyobb korosztályban, a 66 kilogrammban Metzger Botond előrehozott döntőt vívott magyar riválisával és parázs csata után végül a vigaszágon menetelve imponáló fölénnyel lett harmadik. Ugyanitt Szucsán Zalán is akciódús dzsúdóval jutott a bronzérem kapujába, ahol szoros meccsen lett végül ötödik helyezett.

Még három ASE-s hetedik hely jött össze a kemény nap végére. Krausz Kornél és Jakab Barna ugyan gyönyörű akciókat mutattak be, két-két győzelmük és vereségük a pontszerző helyre volt elég. Czibula Bernát is nagyívű ipponnal kezdett, de a folytatásban már nem volt eredményes, így hetedik hely lett a vége.

A verseny másnapján egy színvonalas küzdelmi edzéssel foglalták keretbe a hétvégét a paksi fiatalok.

 

Címkék#ASE (judo)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!