Két éve hunyt el Rittmann László

2023.03.23. 14:26

Sok gyerekkel szerettette meg a sakkot, most rá emlékeztek a versennyel

Idősebb Rittmann László sakkpedagógus nagyon sokat tett a megye sakkozásért, rengeteg gyermekkel ismerettette és szerettette meg a sakkot.

TEOL

Március 18-án, a szekszárdi Babits Mihály Művelődési Központ adott otthont az I. Rittmann László Emlékversenynek. Idősebb Rittmann László sakkpedagógus nagyon sokat tett a megye sakkozásért, rengeteg gyermekkel ismerettette és szerettette meg a sakkot. Sokáig az ifjúsági bizottság elnöke is volt. 2021-es halála után első alkalommal rendezett a Mattolna Tehetségkutató Alapítvány és a Tamási Szabadidő SE gyermek emlékversenyt. 14 éven aluli fiatalok négy táblás csapatverseny formájában küzdöttek meg az kupáért és az értékes díjakért. Kilenc csapat nevezett, hat fordulós svájci rendszerű mérkőzés keretei között dőlt el a bajnoki cím sorsa. Hihetetlen izgalmas csatákat vívtak a gyermekek, minden fél pontnak hatalmas értéke volt.

Az utolsó forduló előtt még négy csapat is esélyes volt rá: NJE-TLSE Kecskemét vezetett, az üldözői pedig a Decs 1990 SE, a paksi ASE és a Sakktanitas.hu voltak. Végül a kecskeméti gárda magabiztosan, 3,5–0,5 arányban verte a Sakktanitas.hu csapatát, így ők emelhették a magasba a kupát. A Decs 1990 SE 3–1-es győzelme a tabiak felett ezüstöt, míg az ASE Paks 4–0-ás, kiütéses győzelme a tamásiak felett „csak” bronzot ért.

Végeredmény:

1. NJE-TLSE Kecskemét 17.5 pont
2. Decs 1990 SE 16.5 pont
3. ASE Paks 15.5 pont
4. Fényi Gyula Általános Iskola Kalocsa 13 pont
5. Sakktanitas.hu 12.5 pont
6. Iregszemcse 10.5 pont
7. Szent Gellért Katolikis Általános Iskola Tab 10 pont
8. Tamási Szabadidő SE 9 pont
9. Logikusak(k) Egyesület Kalocsa 3.5 pont

Tábladíjak:

Első tábla: Khoroshikh Vasilii (ASE Paks) 5,5 pont
Második tábla: Schmidt Áron (ASE Paks) 4 pont
Harmadik tábla: Csikai Gabriella (NJE-TLSE Kecskemét) 5 pont
Negyedik tábla: Tamás Gergő (NJE-TLSE Kecskemét) 5 pont

Legfiatalabb versenyző, Istella Ákos (6 éves) is különdíjban részesült.

A verseny hagyományteremtő torna első állomása volt, minden tavasszal és ősszel megszervezésre kerül a jövőben, ezzel is méltó emléket állítva Rittmann Laci bácsinak.

 

Címkék#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!