U17-es leány válogatott

2023.03.30. 07:22

Szekszárdi gólokkal zárult az Eb-selejtezős torna

Acsádi Petra és Kágyi Kíra is betalált az Észak-Macedónia elleni U17-es Európa-bajnoki selejtezőtornán.

Berg Sándor

Kágyi Kíra lőtte a magyarok második gólját

Forrás: MLSZ

Fotó: Barbara Gabriella

A házigazda portugálok (0–4) és a címvédő németek elleni vereséggel (2–5) már korábban eldőlt, hogy nem lesz ott az észtországi korosztályos Európa-bajnokságon Schumi Dorottya szövetségi edző csapata. Az észak-macedónok elleni utolsó mérkőzésnek így is volt tétje, hiszen a harmadik helyezett bennmarad az A-divízióban, míg a negyedik a következő Eb-selejtezőt már a B-divízióban kezdi meg.

Az élvonalban szereplő Szekszárdi WFC két alapemberével, Acsádi Petrával és Kágyi Kírával a kezdőben nemzeti csapatunk az első félórában csak helyzetekig jutott el, mégsem volt kérdés, hogy melyik a jobb válogatott. A félidő utolsó negyedórájában háromszor voltak eredményesek a mieink – a második találatot Kágyi szerezte. Fordulás után négy további magyar gól következett (a negyediket Acsádi lőtte), így alakult ki a 7–0-s végeredmény.

„Gratulálok a lányoknak, mert sikerült elérnünk a célunkat, a következő selejtezőt is az A-divízióban kezdjük meg. Az egész tornán elégedett voltam a csapat küzdőszellemével, a játékosok akarásával, egy kis szerencsével az első két mérkőzésünket is szorosabbá tehettük volna” – értékelte a találkozó Schumi Dorottya az mlsz.hu oldalon.

A selejtezőtorna végeredménye

1.

Németország (kijutott)

3

2

1

0

20–4

7

2.

Portugália

3

2

1

0

13–2

7

3.

Magyarország

3

1

0

2

9–9

3

4.

Észak-Macedónia (kiesett)

3

0

0

3

0–27

0

A házigazda Észtország és a nyolcszoros győztes Németország mellett a négyszeres Eb-aranyérmes Spanyolország, az egyszeres bajnok Lengyelország, valamint Anglia, Franciaország, Svájc és Svédország vesz részt a május 14-26. közötti kontinensbajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!