Megyei II. osztályú foci

2023.03.02. 17:05

Nem szűnik meg, legfeljebb átalakul nyáron a Dunakömlődi SE

A megyei II. osztályban szereplő Dunakömlődi SE személyében újabb klub jelentette be, hogy visszalép a labdarúgó-bajnokságtól.

Berg Sándor

Illusztráció

Új úton indult el nyáron a Dunakömlődi SE, az ifjúsági csapatban túlkorossá váló játékosaival próbálta felvenni a versenyt a megyei másodosztályban. Az „átállás” nem ment az egyesületnél sem egyik napról a másikra. Az utolsó, tizenharmadik helyen zárta az őszi szezont a csapat, mely tizenkét forduló alatt két győzelmet és tíz vereséget könyvelt el. Ez az út azonban – egyelőre legalábbis – véget ért.

Somogyi József technikai vezető lapunknak elmondta, az önkormányzat mindennemű támogatást megvont a klubtól, ahogy a vállalkozások sem tudják finanszírozni az egyesületet és más módon sem tudták kigazdálkodni a tavaszi szezon költségeit.

„Szomorú, hogy erről kell beszélni, én is még magam alatt vagyok. Minden úton-módon próbálkoztunk, hogy kitermeljük a költségeket, az utolsó pillanatig vártunk a bejelentéssel, de nem volt más választás, mint a visszalépés” – fogalmazott Somogyi József, aki az idei szezonban az edzői feladatokat is ellátta a csapatnál.

Hozzátette, az önkormányzat támogatásával is nehéz helyzetben lenne a klub, de azzal sikerült volna orvosolni a problémát nyárig. Így viszont az ifjúsági korú játékosokkal együtt negyvenkét labdarúgót eresztettek szélnek, s vált szabadon igazolhatóvá, akik többségéhez Bölcséről, Gerjenből, Kölesdről és Madocsáról is érkeztek megkeresések.

A település csapata Dunakömlődi TSz SK néven az 1960/1961-es szezonban szerepelt először a Tolna megye Paksi járás bajnokságban, majd 1978-tól tizenhét éven át szünetelt a futball a községben. Az 1996/1997-es idényben megnyerték a másodosztályt, majd tíz éven át az élvonalban szerepelt. A 2011/2012-es kiírástól a második vonal meghatározó egyesülete volt, kétszer bronzérmet szerzett.

„Fontos kihangsúlyozni, hogy nem szűnik meg a klub, reméljük, hogy a szüneteltetés csak átmeneti állapot lesz. Nyártól újra próbálkozunk, de egyelőre azt látom, hogy ez veszett fejsze nyele. Nem mi vagyunk az első klub, melynek vissza kellett léptetnie csapatát, de ami ugyancsak elszomorító, hogy nem biztos, hogy mi leszünk az utolsók, akik erre a sorsra jutnak” – mondta nem túl derűlátóan Somogyi József.

A kömlődiek ellenfelei minden fordulóban szabadnaposak lesznek, a megyei II. osztály tavaszi menetrendjét >>> ITT TEKINTHETŐ MEG!

A harmadosztályban indulhatnának

A versenyszabályzat szerint a bajnokságtól visszalépő klubok a legalacsonyabb, Tolna vármegyét illetően a harmadosztályba nevezhetnek a következő szezonban, tudtuk meg Krausz Mártontól, az MLSZ tolnai sportigazgatójától. Abban az esetben viszont, ha az egyesület rendelkezik megfelelő utánpótláscsapattal, „keretfeltöltés” esetén a második vonalban indulhat.

Januárban a Szekszárdi UFC jelentette be, hogy visszalépteti második számú együttesét az AutóCity Megyei I. osztálytól, így a Dombóvár FC várja az élről a hétvégi bajnoki folytatást. 

Krausz Márton sportigazgatóval készített interjúnkat elolvashatja >>> IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában