AutóCity megyei I. osztály

2023.03.23. 19:38

Több egy egyszerű bajnokinál a Bölcske–Dunaföldvár derbi

Igazi szomszédvári rangadóval folytatódnak az AutóCity megyei I. osztály küzdelmei: a Bölcskei SE szombaton az FC Dunaföldvárt látja vendégül.

R. G.

Nagy István (balról), Egejuru Godslove, Fröhlich Roland és Blatt Pál az őszi, dunaföldvári mérkőzésen

Fotó: Molnár Gyula

Ez az a meccs, amelyik többet jelent egy egyszerű rangadónál – a szomszédvárat legyőzni bármilyen ligáról legyen is szó, mindig sokkal édesebb. 

Nagy derbi lesz szombaton, az szinte biztos, s bár a földváriak pazar formában vannak, zsinórban hat bajnokit nyertek meg, egyáltalán nem mehetnek biztosra. 

Még úgy sem, hogy a bölcskei együttes mostanság keresi önmagát, s igyekszik visszatalálni a siker útjára. Arra az útra, amely tavaly egészen a MOL Magyar Kupa főtáblájáig vezette a társaságot, s amely olyan győzelmekkel volt kikövezve, mint az Érdi VSE elleni 2–1-es, vagy a Dunaharaszti MTK elleni 3–1-es siker (Rompos Józseféket az NB II-es Budafok verte meg 2–1-re). 

Tény, hogy mostanában nem úgy megy a piros-fehéreknek, ahogy azt szurkolóik elvárják, ezért is jött múlt héten az edzőcsere. Miskovicz Bálint – aki azért szép eredményeket ért el – távozott, s az a Farsang János vette kézbe a gyeplőt, akivel már volt bajnok is a Bölcskei SE a megyei élvonalban, s aki azzal büszkélkedhet, hogy az ő edzősége alatt jutott fel a csapat az NB III-as bajnokságba.

A hétvégi, kakasdi debütálásán máris meglett a BSE első tavaszi pontja, ami úgy kellett nekik, mint egy falat kenyér, hiszen előzőleg 3–1-re kikaptak Tevelen, azt megelőzően pedig hazai pályán a bátaszékiekkel szemben is alulmaradtak (1–2). 

Most pedig jön talán a tavasz legnagyobb kihívása, meg kellene fékezniük azt a Dunaföldvárt, amelyik legutóbb 5–0-ra verte a bölcskeieket legyőző Tevelt, a korábbi két tavaszi fordulóban pedig a Bátaszék SE-t és a Dombóvár FC-t is 3–1-re győzte le.

A földváriak immáron hat győzelmet számlálnak sorozatban, ami a legjobb széria jelenleg a megyei élvonalban, legutóbb éppen a bölcskeiek ellen nem tudtak győzni.

Az októberi földvári meccset 2–2-vel zárták a felek. Egy spk néző előtt lejátszott, pikáns összecsapás volt a szezon első párharca, amelyen Egejuru Godslove és Petneházi Márk szerezte a földvári, míg Rompos József és Blatt Pál a bölcskei gólokat – utóbbi 11-esből a 87. percben volt eredményes. A meccs krónikájához tartozik, hogy Gellén Dávid kiállítása miatt a Dunaföldvár az 56. perctől emberhátrányban futballozott.  

A szombati meccsel kapcsolatban egy dolog biztos: a jó idő, s a sok néző garantált, a többi pedig már a csapatokon múlik. A 15 órakor kezdődő összecsapást Nagy Attila László vezeti majd, a sípmester munkáját Topálszki Szabin és Juhász László segíti majd az oldalvonalak mellől. A könnyebb parkolás végett érdemes időben indulni, hogy ne alakuljon ki tumultus.  

Pazar formába lendült a BVLC
Nemcsak a földváriak remekelnek, a Bonyhád VLC is pazar formában futballozik. Sárai György alakulata 18 gólt lőtt a három tavaszi mérkőzésén, s mindössze két alkalommal került a pirosak kapujába a labda. A Tamási 2009 FC-t a nyitányon 9–0-ra verte a Bonyhd, amely aztán Dombóváron győzött 2–1-re legutóbb pedig a Bátaszéket ütötte ki 7–1-re. Most szombaton pedig a Tevel Medosz SE vendégei lesznek Deli Dánielék, akik nem titkoltan az újabb három pont begyűjtésének reményében kelnek útra. A teveliek kiszámíthatatlanok, ha jó napot fognak ki, bárkit képesek legyőzni. A másik meccsen a tamásiak a kakasdiakat fogadják, s hazai pályán akár meg is lephetik ellenfelüket. Nagy dolog lenne, ha most szereznék meg idénybeli első győzelmüket, de hát minden sorozat egyszer megszakad – nemcsak a jók, a rosszak is.
A Tevel–Bonyhád és a Tamási–Kakasd meccs is szombaton 15 órakor kezdődik. A Dombóvár és a Bátaszék a hétvégi körben szabadnapos. 

AutóCity megyei I. osztály, az állás
1. Bonyhád 13 10 2 1 42–11 32
2. Dunaföldvár 13 10 2 1 43–15 32
3. Dombóvár 14 7 2 5 35–14 23
4. Bátaszék 14 7 1 6 33–29 22
5. Bölcske 13 4 4 5 34–23 16
6. Tevel 13 4 2 7 21–34 14
7. Kakasd 13 3 1 9 23–44 10
8. Tamási 13 0 2 11 10–71 2
       A Szekszárdi UFC II visszalépett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!