AutóCity megyei I. osztály

2023.04.28. 14:04

A bronzra hajt a Dombóvár, de ehhez Bölcskén is nyernie kell

Beszélnek a bronzéremről, de nem ez a mindennapos téma a Dombóvár FC öltözőjében. Horváth Zoltán vezetőedző azért örülne neki, ha az előző idény után ismét sikerülne a dobogón végezniük.

TEOL

Horváth Zoltán, a dombóváriak szakvezetője nagyon szeretné, ha ismét érmet nyernének a szezon végén

Fotó: Makovics Kornél

Nagyon csalódott volt Horváth Zoltán azt követően, hogy csapata 2–1-es vereséget szenvedett a rang­adón a Bátaszék SE-től. A dombóváriak szakvezetője azért volt szomorú, mert csapata jobban futballozott ellenfelénél, a helyzetei is megvoltak, kapufát is lőttek, mégis üres kézzel voltak kénytelenek hazautazni Mórágyról.

Amit elveszítettek a rangadón, azt a következő héten visszaadta nekik a sors: a Bátaszék erejéből csak 2–2-es döntetlenre futotta a Kakasd SE ellen, miközben a DFC 4–0-ra győzött a Tevel Medosz SE ellen – a két csapat a vesztett pontokat tekintve most ugyanúgy áll a tabellán, s várja a szezonból hátralévő három, illetve négy bajnokiját. 

Egyiknek sem lesz könnyű dolga: a dombóváriak szombaton Bölcskére utaznak, aztán fogadják a bajnoki címért harcolt két gárda közül az FC Dunaföldvárt, majd pedig a Bonyhád VLC stadionjában zárják le a 2022/2023-as idényt. 

A bátaszékiek hétvégén Tevelre látogatnak, aztán fogadják a bölcskeieket, utaznak Dunaföldvárra, végezetül pedig a bonyhádiak ellen zárnak  – hazai pályán, azaz pontosabban Mórágyon. 

„Nem foglalkozunk a bronzéremmel – mondta lapunknak Horváth Zoltán, a dombóváriak szakvezetője. – Persze beszélünk róla az öltözőben, de a fejeket nem viheti el a gondolat, mindig csak a következő találkozónkra koncentrálunk, jelen esetben a bölcskei összecsapásunkra. Nem vagyunk jó helyzetben, hiszen Varga Bence és Martinka Dániel nem edzett, Pataki Armand pedig sárga lapos eltiltását tölti. Nagy kérdés, hogy Varga és Martinka visszatérhet-e. Nem lesz könnyű dolgunk, a bölcskeiek nagyon erősek, különösen saját pályájukon. Mindkét csapatban vannak olyan játékosok, aki egyedül is képesek eldönteni egy ilyen rangadót. Most is nagy meccsre számítok, s arra, hogy lesz olyan futballistánk, aki képes lesz villanni. Kezdőcsapatot semmiképpen se kérjen, csak a mérkőzés előtt fog eldőlni, hogy ki lép majd pályára” – összegzett a DFC szakvezetője. 

Az idény két összecsapása a dombóváriaknak sikerült jobban, hiszen Bölcskén 1–1-es döntetlent értek el, majd pedig hazai pályán 5–0-ra győzték le riválisukat. 

Az biztos, hogy a bölcseiek most kettőzött erővel készülnek, hiszen hazai pályán mindenképpen szeretnének javítani, és végre megérezni a győzelem ízét. 

AutóCity megyei I. osztály, a 23. fordulóban. Április 29., szombat: Bölcskei SE–Dombóvár FC, 17 óra.  

AutóCity megyei I. osztály, az állás
1. Bonyhád 17 12 4 1 53–11 40
2. Dunaföldvár 16 12 3 1 49–16 39
3. Dombóvár 18 10 2 6 50–20 32
4. Bátaszék 17 9 2 6 38–32 29
5. Bölcske 16 5 5 6 42–26 20
6. Tevel 16 5 2 9 27–46 17
7. Kakasd 18 4 2 12 32–62 14
8. Tamási 18 0 2 16 13–91 2
A Szekszárdi UFC II visszalépett.

 

Újra a pályán a Dunaföldvár
Huszonegy nap után játszik újfent bajnoki mérkőzést az aranyéremre hajtó FC Dunaföldvár, amely szombaton 17 órától a sereghajtó Tamási 2009 FC-t fogadja. Varga Balázs együttese hazai pályán 6–0-ra, idegenben 7–0-ra verte az egykor szebb napokat látott riválisát, s most is csak az a kérdés, hogy hány gólig jutnak a hazaiak, akik a gólarányukon is jelentősen javíthatnak szombaton.
A forduló harmadik meccsét a Tevel Medosz SE és a Bátaszék SE vívja, utóbbinak nyernie kell, hogy tartsa a lépést a bronzért zajló csatában a dombóváriakkal. 
A program, szombat: Tevel Medosz SE–Bátaszék SE 17 óra, FC Dunadföldvár–Tamási 2009 FC 17 óra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!