Darts

2023.04.17. 10:48

Három tolnai versenyző nyakába is érem került a dombóvári forduló után

Pécsi győztes ünnepelhetett a Dreher Magyar Darts Liga dél-dunántúli régója dombóvári versenyén. De így is jó volt ráznézni a dobogóra.

R. G.

Adorján Ádám (balról), Kádár Krisztián, Juhász Ádám és Valigura Ádám az eredményhirdetésen

Fotó: Beküldött kép

A szekszárdi Alisca Darts két versenyzője mellett egy hazai induló is felállhatott a képzeletbeli dobogóra az eredményhirdetésen A Dombóváron megrendezett forduló végén. A helyi művelődési házba harminchatan érkeztek, nyolc hazai versenyző állt oda a táblák elé, a szekszárdi színeket kilencen, a paksit ketten képviselték. A hazai drukkerek nagy örömére már a tizenhat közé jutásért két komoly házirangadót is rendeztek: előbb Regényi Zoltán nyert 4:2-re Tóth Gergely ellen, majd pedig Lovas Bence verte hatalmas csatában, 4:3-ra Fürdős Krisztiánt. 

A legjobb négy közé a hazai színeket képviselők közül Valigura Ádám jutott be, mellette két szekszárdinak, Juhász Ádámnak és Adorján Ádámnak lehetett szurkolni. Az elődöntőben az egyetlen „külföldi”, Kádár Krisztián 4:1-re verte Adorjánt, a másik ágon pedig Juhász győzött 4:0-ra Valigura ellen. A fináléban Kádár Juhásznak sem adott esélyt, s 4:1-es sikerével ő távozhatott győztesként Dombóvárról. 

Ráaásul összetettben is növelte előnyét, mégpedig azért, mert a nyolc közé kerülésért éppen legnagyobb riválisával, Haáz Gergővel került össze, s a drámai csata végén a pécsi versenyző örülhetett 4:3-as sikernek. 

A végeredmény: 1. Kádár Krisztián (Pécsi DC), 2. Juhász Ádám (Alisca Darts), 3. Valigura Ádám (Dombóvári DE) és Adorján Ádám (Alisca Darts). 

Az összetettben (dél-dunántúli régió): 1. Kádár 116 pont, 2. Haáz Gergő (Alisca Darts) 92, 3. Adorján Ádám (Alisca Darts) 72, 4. Juhász Ádám (Alisca Darts) 64, 5. Regényi Zoltán (Dombóvári DE) 56, 6. Fehér János (Alisca Darts) 48 ponttal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!