Atlétika

2023.04.19. 13:16

Szemerei Levente a budapesti világbajnokságért fut a Bécsi Maratonon

Óriási a tét a magyar indulók számára a Bécsi Maratonon, vasárnap az osztrák fővárosban dől el, hogy ki képviseli a nemzeti színeket a budapesti világbajnokság maratoni versenyében. Szemerei Levente egyéni csúcsot szeretne dönteni.

R. G.

Szemerei Levente tavaly októberben megnyerte a 37. SPAR Budapest Maratont

Fotó: Illyés Tibor

Vasárnap rendezik a 40. Vienna City Marathon-t, amelyen több ezer amatőr és profi futó áll majd rajthoz. Köztük a Szekszárdi Sportközpont altétája, Szemerei Levente, aki vélhetően két nagy riválisával, Csere Gáspárral és Jenkei Péterrel harcol majd a kvótáért. 

Az útvonal az előző évekhez hasonló lesz, így a Vienna International Centre, az UNO-City mellett dördül el a startpisztoly. A versenyzők innen a Reichsbrücke hídon haladva, a bécsi Práteren keresztül futnak a Ringstraße felé, majd elhaladnak a császárkori épületek mellett, az Állami Operaháztól a Schönbrunni kastélyig, és onnan visszafordulnak a Ring és a Práter irányába. A Burgtheater és a Városháza között érnek a célba.

„Közel másfél hónapot voltam sérült összesen, ami megnehezítette azért az edzésprogramomat – mondta Szemerei Levente. – Versenyzőként az elvárásaim mindig magasabbak és mindig a tökéletes felkészülés gondolatát kergetem a fejemben. Egy többperces egyéni csúcs mindenképpen reális lehet most vasárnapra. A pálya utolsó pár kilométere technikás lesz, enyhe emelkedő és villamos sínek is tarkítják. Kétszer is el fogunk haladni a Hauptalleé-ben, ahol Eliud Kipchoge teljesítette azt a bizonyos két órán belüli maratont, ez a szakasz sokat fog jelenteni számomra, mivel anno személyesen itt szurkolhattam neki és ez plusz motivációs erőt ad számomra” – fogalmazott a 23 éves szedresi atléta. 

Bizakodásra adatnak okot Szemerei számára az elmúlt időszak eredményei. Félmaratoni távon legutóbb 64:08-as időt futott, tavaly decemberben pedig 2:17:16-es idővel ért célba a Valenciában megrendezett maratonon.

Szemerei Levente nemrég a TEOL.hu Podcast-csatornáján beszélgetett sportújságírónkkal, Rónai Gáborral, kenyai edzőtáborról, bécsi maratonról, budapesti világbajnokságról...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!