Bécsi Maraton

2023.04.24. 07:00

Szemerei Levente egyéni csúccsal nyerte a Maraton Magyar Bajnokságot

A bécsi maraton keretein belül rendezték meg az idei magyar bajnokságot, ahol Szemerei Levente, a Szekszárdi Sportközpont atlétája nem talált legyőzőre a hazai mezőnyben.

B. S.

Szemerei Levente bajnoki címe vb-részvételt érhet

Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

Fontos versenyt rendeztek vasárnap az osztrák fővárosban, ahol több, mint kilencezer amatőr és profi futó nevezett a maratonra. A 42,2 kilométeres táv során Bécs valamennyi látványosságát és nevezetességét érintette a mezőny, melyben ott volt Szemerei Levente is. A Szekszárdi Sportközpont atlétája számára nemcsak egyszerűen a bajnoki cím volt a verseny tétje, hanem – valószínűleg – az itt elért eredmény dönt arról, ki képviselheti Magyarországot a hazai rendezésű atlétikai világbajnokságon.

A 23 éves szedresi futó, aki Kenyában készült a maratonra, a verseny hivatalos oldala szerint az első harminc kilométeren 3:10-3:15 perces ezer métereket futott, féltávnál 1:07:17 óránál járt. A vége 2:16:35 lett, ezzel több, mint fél perccel javította meg legjobbját, amit Valenciában ért el decemberben (2:17:16). Szemerei Levente összesítésben a 12., európaiként a harmadik legjobb időt futotta, de ami ezeknél is fontosabb, hogy legjobb magyarként zárt, így jó eséllyel pályázik a budapesti vb-részvételre. Mögötte az előzetesen egyik riválisának gondolt Jenkei Péter (Vasas) ért be 2:23:10 órás idővel.

Nem Szemerei volt az egyetlen
A magyar bajnoki címet szerző szedresi futó mellett még két atlétával képviseltette magát a Szekszárdi Sportközpont. Zsigmond Előd 2:44:31 órás időeredményével a férfiak mezőnyében 78., míg Czencz Péter 2:47:48-cal a 109. helyen zárt. Előbbi sportolónak ez egy jó „bemelegítés” volt a jövő szombaton esedékes Borvidék Félmaratonra, melynek királykategóriájában kétszeres címvédőként áll rajthoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!