Cselgáncs

2023.05.11. 12:52

A harminckettő között ért véget a vb Gercsák Szabina számára

A tavalyi budapesti Grand Slamen második német Miriam Butkereit ellen búcsúzott a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságtól Gercsák Szabina, az Atomerőmű SE dzsúdósa.

MTI/TEOL

Nagy falatnak bizonyult a német Gercsák Szabina számára

Forrás: IJF

A nemrég a DVTK-tól az Atomerőmű SE-hez szerződött magyar a török Fidan Ogel leszorításos búcsúztatása után, a 32 között a tavalyi budapesti Grand Slamen második Miriam Butkereittel csapott össze. Az egymás elleni negyedik csata is a német rivális fölényét hozta, aki a mérkőzés derekán leszorította a 26 éves Európa-bajnoki bronzérmest, ipponnal nyerve harmadik mérkőzését ellene.

Gercsák Szabina búcsúzásával a magyarok számára véget ért a csütörtöki versenynap, mivel korábban a 90 kilogrammos Tóth Krisztián és Gőz Roland a 32 között befejezte szereplését. Pénteken a 100 kilogrammos Vég Zsombort szólítják tatamira az Ali Bin Hamad Al Attiyah (ABHA) Arenában.

A magyar küldöttség három helyezést tud felmutatni eddig a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon: Özbas Szofi (63 kg) bronzérmet szerzett), Pupp Réka (52 kg) ötödikként, Ungvári Attila (81 kg) hetedikként zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!