NB II-es női kézilabda

2023.05.21. 13:45

A listavezetővel még igen, a „hazai pályával” már nem tudott mit kezdeni a Fekete Gólyák Mohácson

Két góllal, 27–25-re alulmaradt a Szekszárdi Fekete Gólyák KC az éllovas Mohácsi TE 1888 vendégeként a női NB II-es kézilabdabajnokság Dél-nyugat csoportjának utolsó előtti fordulójában.

Tudósítónktól

Kapás Tekla nyolc góljával a mezőny egyik legeredményesebb játékosa volt

Fotó: Mártonfai Dénes

NB II, Dél-nyugat, 21. forduló
Mohácsi TE 1888–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 27–25 (12–15)
Mohács, 350 néző. V.: Herceg Udo, Piller
Szekszárd: TÓTH I. – FARKAS A. 5, KAPÁS 8, BOGNÁR Zs. 4, Gulya, KAVECZKI 5 (3), SZENTES 3. Csere: Schell, Nagy A. (kapusok), PATAKI, Orbán E. Vezetőedző: Bordán Anna
Kiállítások: 12, illetve 14 perc + 2 piros lap.
Hétméteresek: 4/2, illetve 4/3.
Eredmény alakulása. 8. perc: 4–1. 17. p.: 6–6. 25. p.: 10–12. 45. p.: 19–19. 51. p.: 28–24. 55. p.: 23–22.

Nehezen és sok hibával kezdte a mérkőzést a Fekete Gólyák, de Kapás Tekla betöréseivel sikerült kiegyenlítenie. A félidő közepétől jöttek az egyoldalú és érthetetlen játékvezetői ítéletek, ebben az időszakban a csapatok legjobbjai, a szekszárdi nevelésű Kaló Zsófia és Kaveczki Edina egymást fogták, ugyanúgy zavaró emberfogással. A vendégek átlövője két kiállítást kapott, míg a másik oldalon az irányító megúszta sárga lappal. Emiatt váltania kellett védekezésén az FGKC-nak, mert a csapat másik meghatározó emberét, Gulya Krisztinát hét perc alatt háromszor állították ki úgy, hogy ebből négy percet a kispadon töltött. A zavaró tényezők ellenére Bognár Zsanett átlövés, majd Farkas Anita és Szentes Lili szélső góljaival, valamint Kaveczki értékesített büntetőivel előnyt szereztek a szekszárdiak.

A második félidő elején rendezte a sorokat a hazai csapat, míg a túloldalon megakadt a góllövés. Csere nélkül, óriási akarattal küzdöttek az utolsó percekig a szekszárdiak, akik megteremtették az esélyt a győzelemre a jóval hosszabb kispaddal rendelkező vendéglátók ellen. A „hazai pálya” minden előnyét élvező mohácsiak kiküzdötték a győzelmet. Másodpercekkel a vége előtt a Fekete Gólyák edzője, Tabajdi Ferenc reklamálás miatt piros lapot kapott.

Bordán Anna: – Bátran ki merem jelenteni, hogy ennek a mérkőzésnek az erkölcsi győztesei mi vagyunk. Voltak hibák, de nagy akarattal küzdöttünk és remek egyéni teljesítmények voltak a csapatban. A többiről pedig méltatlannak érzek bármit is szólni. Köszönjük a minket elkísérő szurkolóinknak a mérkőzés után elhangzó dicsérő szavakat és természetesen a buzdítást.

Egy fordulóval a bajnokság vége előtt a Szekszárd ezzel a vereségével lecsúszott a negyedik helyre, hátránya egy pont a harmadik Alba Fehérvár U22-es csapatával szemben. Kaveczki Edináék a záró körben, május 27-én 17 órakor a velük azonos pontszámmal álló Siófok KC U22-es együttesét fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!