Női válogatott

2023.05.18. 09:38

A szekszárdiak nélkül is simán verte a szlovénokat nemzeti csapatunk

A júniusi Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott ismét magabiztos győzelmet aratott az Eb-házigazda Szlovénia vendégeként szerdán, Slovenske Konjicében.

MTI/TEOL

Horváth Bernadett 9 pontig jutott

Forrás: MKOSZ

A két gárda keddi találkozóján 87–64-es magyar siker született, szerdán pedig ott folytatta Székely Norbert szövetségi kapitány együttese Slovenske Konjicében, ahol az előző napon abbahagyta Celjében: a 7. percben 5–23 állt a nagyórán. A folytatás sem hozott különösebb izgalmakat, a vendégeknél a szakvezetés terveinek megfelelően a teljes keret pályára lépett a két nap során. A félidőben 54–33-ra vezetettek a mieink, akik, a fordulás után fegyelmezett játékkal tartották a különbséget.

A szakmai stáb ezúttal pihenőt adott az Atomerőmű KSC Szekszárd mindkét saját nevelésű játékosának, Miklós Melindának és a nyáron távozó Studer Ágnesnek (Cyesha Goree később csatlakozik a válogatotthoz). A korábban a kék-fehéreknél játszó Teja Oblak 26, Zala Friskovec 6, Eva Lisec 9 pontig jutott, míg a mieinknél Kiss Virág 19 pontot szorgoskodott össze.

Felkészülési mérkőzés
Szlovénia–Magyarország 62–94 (12–29, 21–25, 17–18, 12–22)
Szlovénia, Slovenske Konjice.
Szlovénia: Oblak 26/3, Friskovec 6, Jakovina 2, Sivka 4, Lisec 9. Csere: Kozina Bubnic, Rupnik 1, Debeljak 11/6, Ceh, Srot, Kramzar 1. Szövetségi kapitány: George Dikeoulakos
Magyarország: Aho N. 8/3, Lelik 3/3, Dubei 9/3, Mérész 11, Kiss V. 19/3. Csere: Kányási 9/3, Varga A. 8/6, Török, Horváth B. 9/9, Tóth F. 6, Wentzel. Szövetségi kapitány: Székely Norbert

A válogatott hétfőn vívja következő felkészülési meccsét, amely során Portugáliát fogadja a székesfehérvári MKOSZ-edzőközpontban, ahol másnap ismét összecsap a két nemzeti csapat. Ami az Európa-bajnokságig hátralévő programot illeti, Székely Norbert együttese május 26-án az U20-as magyar válogatottal játszik edzőmeccset, június 9-én és 10-én pedig Spanyolországot fogadja Sopronban.

A szlovén, izraeli közös rendezésű kontinensbajnokság csoportkörében június 15-én Szlovákia, 16-án Törökország, 18-án a címvédő Szerbia lesz Székely Norbert együttesének ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!