Diáksport

2023.05.31. 12:30

Csábrák János és Klopcsikné Somorjai Mária is rangos elismerést vehetett át

Két Tolna vármegyei testnevelőt is elismertek a Magyar Diáksport Szövetség küldöttgyűlésén.

TEOL

Csábrák Jánost, a bonyhádi gimnázium nyugalmazott testnevelőjét is díjazták

Fotó: Beküldött kép

Budapesten, az Öböl- rendezvénycentrumban tartotta évi küldöttgyűlését a Magyar Diáksport Szövetség. A küldöttek egyhangú szavazással fogadták el Balogh Gábor elnök beszámolóját, amely a jövőt illetően is számos, pozitív változást villantott fel. Ezek között elsőként említendő, hogy a diákolimpiai versenyek kapcsán felmerülő utazási költségek mellett a szállás és étkezési költségek, valamint a közreműködő testnevelő kollégák „kísérői költségei” is központi forrásból lesznek biztosítottak a következő tanévtől. 

A küldöttgyűlés után ünnepi pillanatok következtek: először a 2021-2022-es tanév legeredményesebb testnevelői kaptak kitüntetést, vármegyénkből Csábrák János, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium idén nyugdíjba vonuló pedagógusa. Ezt követően a Diákokért országos elismerések következtek, melyet Tolnából Klopcsikné Somorjai Mária, a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola szintén a közelmúltban nyugdíjba vonult igazgató-helyettese kapta. 

Volt a rendezvénynek még egy Tolna vármegyei vonatkozása. Romhányi József: Focimeccs című versét Radó Bertalan, a Szekszárdi Baka István Általános Iskola tanulója szavalta el, mellyel a publikum komoly elismerését zsebelte be. Neki is köszönjük, hogy fellépésével hozzájárult az országos rendezvény sikeréhez!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!