Mérkőzés után

2023.05.14. 07:30

Csirke Ferenc szerint úgy kezdte az ASE a mérkőzést, ahogy azt hazai pályán kell

Csirke Ferenc, az Atomerőmű SE vezetőedzője szerint végig kézben tartották a Budapest Honvéd elleni bajnoki mérkőzést.

TEOL

Fotó: Molnár Gyula

Ahogy arról beszámoltunk, a paksiak 83–72-re győztek az újonc Budapest Honvéd ellen, ezzel visszavágtak a fővárosiaknak a szezon elszenvedett két vereségért.

„Úgy érzem, megfelelő agresszivitással kezdtük a mérkőzést, pontosan úgy, ahogyan ezt hazai pályán ilyen remek közönség előtt kell csinálni. Jól kontrolláltuk a találkozót, nem engedtük nagyon közel a vendégeket. Természetesen voltak hibáink, de próbáljuk a pozitívumot kiemelni és dolgozunk tovább. Reméljük, nem sérült meg senki, hiszen ismét küzdünk ezzel a problémával. Van még három mérkőzésünk, mindegyiket száz százalékon szeretnénk teljesíteni. Nagyon bízom abban, hogy az Oroszlány elleni utolsó hazai mérkőzésünkre is ennyien látogatnak ki és sikerül győzelemmel búcsúztatni ezt a szezon hazai közönség előtt” – értékelt Csirke Ferenc, a paksiak vezetőedzője.

Az Atom egyik legjobbja Paul Atkinson Jr. volt, aki a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elárulta, mi volt a sikerük kulcsa. 

„Tudtuk, hogy kemény csapat a Honvéd, fizikálisan küzdöttek az egész találkozón, hiszen nekik még bőven van tét ebben a szezonban. Jó támadásokat szerveztünk és keményen védekeztünk, ezek voltak a kulcsai a győzelemnek” – fogalmazott az amerikai center, aki 25 pontig és 7 lepattanóig jutott.

Az alsóházat vezető Atomerőmű SE-re három mérkőzés vár még a szezonban, szerdán Szegedre utazik a csapat, jövő szombaton az Oroszlányt fogadja, végül május 24-én Kaposváron fejezi be az évet.

Tippmix Férfi NB I/A, alsóház, 7. forduló
Atomerőmű SE–Budapest Honvéd SE 83–72 (21–15, 20–19, 24–23, 18–15)
Paks, 600 néző. V.: Kapitány, Farkas G., Minár

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!