Cselgáncs

2023.05.10. 15:47

Gercsák Szabina paksi színekben debütál a dohai világbajnokságon

Első versenyére készül az Atomerőmű SE színeiben Gercsák Szabina, a Miskolcról áprilisban Paksra igazolt 26 éves klasszis dzsúdós csütörtökön lép tatamira a dohai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

B. S.

Gercsák Szabina (kékben) ma mutatkozik be a dohai világbajnokságon

Fotó: Kovács Tamás

Az utánpótlás korosztályokban szinte mindent megnyerő (U23-as Európa-, junior világ- és Európa-, valamint ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok) cselgáncsozót az elmúlt években nem kerülték el a sérülések, 2019-ben gerincműtéten esett át, de porcleválás miatt kétszer a térde miatt is kés alá feküdt, de combizomszakadás és lábujjtörés is keresztülhúzta a számításait.

Az idei évben két dobogós helyezéssel indította, januárban a portugáliai Grand Prix-n bronz-, februárban a szófiai European Openen aranyérmet szerzett. A szintén februári tel-avivi és a márciusi antalyai Grand Slamen viszont helyezetlenül zárt.

A 70 kilósak között versenyző Gercsák Szabina már paksiként lép szőnyegre a katari fővárosban. A világranglistán elfoglalt 31. helyével (ez jelenleg kontinentális kvótát ér a jövő évi párizsi ötkarikás játékokra) nem kiemelt a világbajnokságon, így már az első körben érdekelt lesz az Ali Bin Hamad Al Attiyah (ABHA) Arenában. Kezdésnek a török Fidan Ogel vár a paksira, aki négy hellyel előzi meg őt a ranglistán. Eddig egyszer mérkőztek egymással, az Gercsák sikerével zárult márciusban Antalyában.

A párharc továbbjutójára a világranglista 8. helyén álló német Miriam Butkereit vár.

A selejtezők magyar idő szerint csütörtökön 9 órakor kezdődnek, az érmes mérkőzéseket 17 órától rendezik.

Az Atomerőmű SE másik indulója, Pupp Réka (52 kg) hétfőn volt érdekelt Dohában, s legjobb vb-helyezését elérve ötödikként zárt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!