Darts

2023.05.03. 10:55

Haáz Gergő megállíthatatlan, újabb fordulót nyert a szekszárdi tehetség

Idei második elsőségének örülhetett Haáz Gergő, a Dreher Magyar Darts Liga pécsi fordulójában. Az Alisca Darts versenyzője Kádár Krisztiánt verte meg a döntőben.

R. G.

Adorján Ádám (balról), Haáz Gergő, Kádár Krisztián és Vadas Róbert

Fotó: Beküldött fotó

Már a hatodik forduló ment le a Dreher Magyar Darts Ligából. A Mesterhármas DC által rendezett versenyre harminckilencen neveztek, s megint megvillantak a Szekszárdi Sportközpont indulói. A sportág legjobbjai közé szinte a semmiből berobbanó Haáz Gergő folytatta kiváló szereplését, és újfent győzelmet ünnepelhetett. A fiatal tehetség a döntőben az egyik legjobb pécsit, Kádár Krisztiánt verte meg 4:3-ra. Jutott egy bronzérem is a szekszárdiaknak, Adorján Ádám állhatott fel a képzeletbeli dobogó aló fokának egyikére (két harmadikat hirdetnek). A szekszárdiak közül Fehér János ötödik lett, illetve ötödik helyen zárt a tolnai Vitál Sport és Szabadidő Egyesület színeiben induló mohácsi Vida Zalán Vajk. A legjobb dombóvári, Lovas Bence kilencedikként zárt. 

Eredmények. A negyeddöntőben: Adorján Ádám–Fehér János 4:2, Kádár Krisztián–Szilárd Zoltán 4:3, Vadas Róbert–Vida Zalán Vajk 4:1, Haáz Gergő–Simon Tamás 4:2. Az elődöntőben: Kádár Krisztián–Adorján Ádám 4:3, Haáz Gergő–Vadas Róbert 4:2. A döntőben: Haáz Gergő–Kádár Krisztián 4:3. 

A végeredmény: 1. Haáz Gergő (Alisca Darts), 2. Kádár Krisztián (Pécsi DC), 3. Adorján Ádám (Alisca Darts), Vadas Róbert (Mesterhármas DC), 5. Fehér János (Alisca Darts), Simon Tamás (Magyar DSZ), Szilárd Zoltán (T20 Darts Club), Vida Zalán Vajk (Vitál Sport és Szabadidő Egyesület). 

Ranglista (jelenleg döntőre jogosultak): 1. Kádár Krisztián (Pécsi DC) 140 pont, 2. Haáz Gergő (Alisca Darts) 124, 3. Adorján Ádám (Alisca Darts) 88, 4.  Juhász Ádám (Alisca Darts) 72, 5. Vadas Róbert (Mesterhármas DC) 60, 6. Fehér János (Alisca Darts) 60, 7. Regényi Zoltán (Dombóvári DC) 56. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!