Kosárlabda

2023.05.15. 19:02

Három év után véget ér a paksi és a bonyhádi klub együttműködése

Külön úton folytatja az Atomerőmű SE és a KSE Bonyhád kosárlabdacsapata.

B. S.

Darabos Péter, a bonyhádiak ügyvezető elnöke (balra), Jan Pavlik, a paksi klub akkori szakosztályvezetője és dr. Kovács Antal, az Atomerőmű SE elnöke 2020 augusztusában

Fotó: Makovics Kornél

„A 2022/23-as évad befejezését követően az Atomerőmű SE és a Bonyhádi KSE együttműködése befejeződik. 2020-tól három évadon keresztül az Atomerőmű SE biztosította a játékosokat és az anyagi feltételeket az Atomerőmű KSE Bonyhád B-csoportos csapatának. Sajnos a kitűzött szakmai célokat csak nagyon kis mértékben sikerült megvalósítani, a paksi fiatalok fejlődésében fontos szerepet játszott volna a B-csoportos játéklehetőség. Az Atomerőmű SE vezetősége úgy döntött, hogy a jövőben más formában képzeli el a fiatalok versenyeztetését” – áll a paksi klub hivatalos közleményében.

Mint arról 2020 augusztusában beszámoltunk, a kooperáció célja az volt, hogy az Atomerőmű SE utánpótláskorú tehetségei a B-csoportos felnőtt bajnokságban szerezzenek maguknak rutint, ezáltal áthidalva a korosztályos bajnokságok és az A-csoport közti szakadékot.

Az idei NB I/B Zöld csoportos bajnokságban tizenkettő 2000-es vagy annál később született játékos fordult meg a Bonyhád színeiben (Csizmadia Attila, Frank Áron, Imre Milán, Pajor Dávid, Pupp Bence, Pavlik Botond Oliver, Heimann Gergő, Arnold Botond, Kékesi Kolos, Sáfrán Botond, Kupai László Levente, Géringer Gergő), közülük a 22 éves Pajor és a nála egy évvel idősebb Frank a fiatalszabály miatt alapembere az ASE-nek. Az egyaránt 2006-os születésű Pavlik és Kupai a hétvégi, Budapest Honvéd elleni hazai bajnokin debütált paksi mezben, s szerezte meg első pontjait az élvonalban.

A Bonyhád 9. helyen zárta a harmadosztálynak megfelelő Zöld csoportos bajnokságot, az Atom számára még három mérkőzés van vissza az első osztály alsóházában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!