Kajak-kenu

2023.05.24. 13:15

Juhász István: „Ez igazából egy jó kiindulási pont”

Nagy célokkal várta az első válogatóversenyt Szolnokon az Atomerőmű SE ifjúsági kenusa, Juhász István, aki négy aranyérmével ezeket el is érte. Sikerei ellenére nem bízta el magát, úgy gondolja, ez egy jó kiindulási pont a nagyobb célok elérése felé.

Berg Sándor

Juhász István utalta az ifjúsági kenu számokat

Forrás: MKKSZ

Ahogy arról beszámoltunk, remekül kezdte a versenyszezont Juhász István, az Atomerőmű SE fiatal kenusa, aki a gyorsasági I. Felnőtt Női Kajak és Ifjúsági Válogatón mind a négy versenyszámában aranyérmet szerzett Szolnokon, miután az olimpiai számnak számító C-1 és C-2 500 és 1000 méteren is győzött.

„A felkészülés szerencsére zökkenőmentesen zajlott, lehetőségem adódott az U23-as válogatottal részt venni téli sífutó edzőtáborban Olaszországban, valamint áprilisban kiutazhattam Portugáliába melegvízi edzőtáborba két hétre, ami nagyban hozzájárult a fejlődésemhez. Ezen kívül Szegeden is voltam kétszer az ifi válogatott kerettel” – fogalmazott portálunknak a 2005-ös születésű Juhász István

A madocsai tehetség korábbi társával ellentétben (Molnár Csanáddal tavaly két ifjúsági világbajnoki címet szerzett) idén még maradt az ifjúsági korcsoportban, de úgy tűnik, új partnerével, Lugos Gergellyel is megtalálta a közös hangot. A válogató előtt két héttel Szegeden rendeztek „tét nélküli” tájékoztató versenyt az ifistáknak, ahol ott van az egész mezőny. Juhász mindkét egyéni számát megnyerte.

„A szegedi verseny adott egy kis önbizalmat a válogatóra, amit nagy célokkal vártam. Szerettem volna megnyerni legalább a két olimpiai számot, szerencsére ez sikerült is – folytatta az előző idény legjobb utánpótláskorú kenusa, aki a sikerek ellenére sem bízta el magát. – Ez most igazából egy jó kiindulási pont, de ahhoz, hogy indulhassak az ifjúsági világ-, illetve Európa-bajnokságon, a második válogatón jól kell szerepelni. Egész pontosan a győzelem jelenthet indulási jogot, ehhez pedig még sok kemény edzés vár rám.”

Ami a következő heteket illeti, Juhász István rajthoz áll a hétvégi Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon az U17-U18-as korosztály 18 kilométeres számában, a győri viadal után két és fél hét következik verseny nélkül. A második válogatót június 15-17-én rendezik Szegeden.

Kilenc paksi a válogatón
Tolna vármegyét egyedül az Atomerőmű SE képviselte az idei első válogatón, a paksiak kilenc versenyzővel utaztak Szolnokra. Juhász István mellett a Multisport Európa-bajnok Pupp Noémi szerzett érmet, a kajakos Fojt Sárával második lett az olimpiai számot jelentő K-2 500 méteren (a táv egyes versenyét a hatodik helyen zárta). Rajtuk kívül még Pálfalvi Viktor jutott döntőbe, a 16 éves kenus 1000 méter egyesben hatodik, párosban negyedik lett. Frast Lilla, Csapó-Kun Réka, Adorján Angéla, Frast Medárd és Nagy Soma is odatette magát, ami döntőt nem, de sok tapasztalatot jelentett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!