NB III-as foci

2023.05.07. 13:42

Két kiállítás, hat gól és vereség a Paks II utolsó előtti hazai bajnokiján

Legnagyobb arányú vereségét szenvedte el az idei NB III-as szezonban a Paksi FC II, miután hazai pályán 5–1-re kikapott a Szolnoki MÁV FC-től.

B. S.

Nagy Richárd szerezte a paksiak szépítő találatát

Fotó: Molnár Gyula

A mezőny legjobb formában lévő, a legutóbbi hat bajnokijából hármat megnyerő és ugyanennyit döntetlenre adó Szolnokot fogadta Kindl István együttese. Ez az eredménysor viszont csak arra volt elég a Tisza-partiaktól, hogy a hátralévő négy fordulóban – a paksiakhoz hasonlóan – már ne legyen izgulni valójuk a kiesést illetően. 

A mindkét csapat számára tehát komolyabb tét nélküli mérkőzés az atomvárosiak számára indult rosszul, félóra játék után már 2–0-s vendégvezetést mutatatott az eredményjelző, a félidő végéhez közeledve pedig Nagy Máté kiállításával emberhátrányba is kerültek. A szünet után létszámban kiegyenlítetté váltak a felek, de gólokban nem sikerült egálra mentenie a mérkőzést a Paksnak, mely a szezon legnagyobb vereségét szenvedte el. A súlyos sérüléséből felépült és egyre jobb formába lendülő Nagy Richárd augusztus után szerzett ismét gólt.

NB III, Közép csoport, 36. forduló
Paksi FC II–Szolnoki MÁV FC 1–5 (0–2)
Paks, v.: Nyekita (Molnár A., Kondákor T.)
Paks II: Simon B. – Gregor (Győrfi M., a szünetben), Osztermájer, Lorentz, Pupp Z. (Ádám D., 68.) – Nagy M., Gyurkits, Horváth K. – Pesti Z., Zoltán R. (Skripek, 57.), Nagy R. (Ulbert, 80.). Edző: Kindl István
Szolnok: Csáki – Rokszin (Barna V., 68.), Tisza K., Lengyel B. (Iván M., 68.), Antal G. (Sitku, 76.), Pelles, Tömösvári, Kis B. (Pinto, 57.), Szabó R., Kalmár F., Kópis (Dudok, 76.). Edző: Horváth Csaba
Gólszerző: Nagy R. (57.), illetve Kalmár F. (29., 49.), Lengyel B. (11.), Tömösvári (63.), Szabó R. (74.)
Kiállítva: Nagy M. (38.), illetve Pinto (69.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!