Cselgáncs

2023.05.26. 19:33

Kevésen múlott a bronzérme a paksi Gercsák Szabinának a linzi GP-n

Egészen a bronzmeccsig verekedte magát Gercsák Szabina a Linzben zajló Grand Prix-n. Az Atomerőmű dzsúdósa végül az ötödik helyen végzett.

TEOL

Gercsák Szabina az ötödik helyen végzett az ausztriai GP-n

Jó kis eredménysorral a háta mögött várta a linzi versenyt a paksiakhoz néhány hete igazoló Gercsák Szabina. A 70 kilogrammosok között szereplő atomos dzsúdós egy portugáliai GP-bronzzal, majd egy bulgáriai European Open-arannyal indította az évet, s bár az utolsó három versenye nem úgy sikerült, ahogy azt remélte – a tel-avivi és az antalyai GS-en, valamint a dohai világbajnokságon is helyezetlenül zárt – nem volt reménytelen a helyzet. 

Linzben kiemeltként csak a második fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, s bár Jorien Visser ellen kétszer is megintették, egy ippont érő dobással túljutott a világranglista 77. helyén álló 23 éves holland lányon. A negyeddöntőben egy sokkal komolyabb ellenfél várt Gercsákra, a koszovói Loriana Kukát a 23. helyen jegyezték a világranglistán a verseny előtt. Ahogy azt várni lehetett, a két 26 éves lány meccse nagy csatát hozott, végül egy vazari döntött Gercsák javára, aki így bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben azt a brit Petersen Pollardot kellett volna legyőznie, aki junior korában Európa-bajnoki címet szerzett. A hosszabbításba torkolló csatát ipponnal nyerte a szigetországi dzsudoka, így Gercsák számára maradt a bronzcsata. 

A harmadik hely megszerzéséért a világbajnoki ezüstérmes német Giovanna Scoccimarróval csapott össze a paksiak cselgáncsozója.A négyperces mérkőzésidő alatt nem született értékelhető akció, így az aranypontig tartó ráadás következett.  Az U23-as korosztályban Európa-bajnok magyar a ráadásban sem találta a fogást Scoccimarrón, másfél perc elteltével megpróbálta megkontrázni vetélytársa támadását, de nem volt elég határozott, a hátára esett, így ipponnal kikapott, és ötödikként zárt. 

CIRJENICS A MÁSIK PAKSI
A szombaton versenyző Cirjenics Miklósnak nagy feltámadást kell mutatnia a következő bő egy évben, ha a riói és a tokiói után a párizsi ötkarikás játékokon is ott szeretne lenni. A 100 kilósak ranglistáján jelenleg a 62. helyen áll, így ma már az első fordulóban érdekelt lesz Linzben. A 33 éves dzsúdós ellenfele az öt évvel fiatalabb, de hatvan pozícióval hátrébb rangsorolt Nathaniel Keeve lesz. Az amerikai a portugál Grand Prix-n és a párizsi Grand Slamen is helyezetlenül zárt, a Panamerican Open medellini versenyén harmadik lett, a Santo Domingo-in döntőt játszott. Cirjenics nem volt ilyen aktív idén, csupán a GP-n vett részt, ahol hetedik helyen zárt. A továbbjutó a hollandok klasszisával, Simeon Catharinával mérkőzik a negyeddöntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!