NB III-as foci

2023.05.21. 19:04

Kiütéses győzelemmel fejezte be történelmi szezonját a Majosi SE

A Majosi SE hátrányból fordítva 4–1-re győzte le hazai pályán a Ceglédi VSE együttesét az NB III Közép csoport utolsó fordulójában.

B. S.

Kugli Kristóf (zöld-fehérben) kezdte meg a majosi gólok sorát

Fotó: Makovics Kornél

A két csapat közül csak a vendégeknek bírt téttel az utolsó bajnoki mérkőzés, a Pest vármegyeiek viszont csak abban az esetben őrizhették meg biztosan NB III-as tagságukat, ha nyernek Majoson, a Dabas pedig nem teszi meg ugyanezt hazai pályán a már bajnok Iváncsa ellen (az a találkozó végül 1–1-re végződött). Alig, hogy elhagyta a majosi sporttelepet a játékvezető kezdő sípszava, máris előnybe kerültek a vendégek, de örömük nem tartott sokáig, Kugli Ákos révén egyből jött az egyenlítés. A szünet után aztán gyorsan lerendezték a lényegi kérdést a völgységiek, előbb Kovács László, majd Pál Márton talált be fejjel, húsz perccel a vége előtt pedig Sajnovics Milán tette fel a koronát csapata idei teljesítményére.

A majosiak, akik második NB III-as idényükben újra történelmet írtak azzal, hogy fordulókkal a zárás előtt bebiztosították a bent maradásukat, 11 győzelemmel, 6 döntetlennel és 17 vereséggel a 14. helyen fejezték be a szezont.

NB III, Közép csoport, 38. forduló
Majosi SE–Ceglédi VSE 4–1 (1–1)
Majos, v.: Iványi G. (Jakab B., Aczél P.)
Majos: Vukman (Hübner, 76.) – Széles (Rituper, 59.), Pál A., Budai I., Kugli – Kovács L., Keczeli (Ledneczki), Hock – Lizák P. (Czuczi, 59.), Sajnovics, Pál M. (Petrovics, 68.). Edző: Kardos Ernő
Cegléd: Haála – Orlov, Schmidtka, Rjaskó, Kovács K., Papp Gy. (Tóth R., a szünetben), Juhász A. (Telinger, 64.), Ungureán (Barna M., 72.), Annus, Markó, Ványi Zs. (Ledacs-Kiss, 64.). Edző: Schmid Balázs
Gólszerző: Kugli (2.), Kovács L. (51.), Pál M. (55.) és Sajnovics (71.), Annus (1.)

A másik két vármegyei együttes közül a Szekszárdi UFC kétgólos hátrányból fordítva 3–2-ra múlta felül a sereghajtó Bánk-Dalnokit, míg a Paksi FC második csapata 3–0-ra alulmaradt a Ferencváros II otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!