Kosárlabda

2023.05.03. 07:19

Lépéselőnyben a bonyhádiak a kilencedik helyért zajló párharcban

Az Atomerőmű KSE Bonyhád 73–70-re nyert a Dávid Kornél KA ellen az NB I/B-s bajnokság Zöld csoportja 9. helyéért zajló párharcban.

TEOL

Fotó: Mate Reka

Díjátadóval kezdődött a helyosztó első – és a bonyhádiak számára remélhetőleg utolsó – mérkőzés, Tömösváry Máté vehetett át elismerést Kovács Pétertől, Kiszler Ferenctől, Szabó Gábortól. A csapatkapitány aztán a pályán is letette névjegyét, 13 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplával zárt. A völgységiek hullámzó teljesítményt nyújtottak, többször vezettek 6-8 ponttal, de a székesfehérváriak mindig vissza tudtak kapaszkodni. A nagyszünetre 34–32-es vendégvezetésre mentek a csapatok, ahonnan 7–0-s BKSE-sorozattal tértek vissza. A második félidőben adok-kapokba kezdtek a felek, hol az egyik, hol a másik vezetett néhány ponttal. Ebből végül a Bonyhád jött ki győztesen, így előnyből várja a „visszavágót”. 

Férfi NB I/B, Zöld csoport, a 9. helyért, 1. mérkőzés
Atomerőmű KSE Bonyhád–Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 73–70 (19–13, 13–21, 20–13, 21–23)
Bonyhád, v.: Radnóti , Farkas P., dr. Danka
Bonyhád: Heimann 2, Kékesi 5/3, Baki 16, Tömösváry 13/3, Csizmadia A. 2. Csere: Pavlik B. 16/3, Kupai 14/12, Arnold B. 2, Géringer, Imre M. 3/3. Edző: Jan Pavlik
DKKA: Bata 6/6, Somogyfoki P. 14/9, Simon B. 12, Molnár D. 16/9, Keller. Csere: Szalczgruber 17/9, Szilágyi Ö. 2, Éder, Hegedűs K. 3/3. Edző: Turchetto Andrea

„Gratulálok a csapatnak mai győzelemhez. Egy nulla az állás, nekünk nagy motiváció a kilencedik hely megszerzése. Azért tudni kell, hogy ma nem játszottuk a legjobb meccsünket, több hibát követtünk el, mint az utóbbi találkozóinkon. Ezen mindenképpen kell javítanunk, ha szeretnénk idegenben lezárni a párharcot” – összegzett Jan Pavlik. 

Az egyik fél második győzelméig tartó párharcban a bonyhádiak 1–0-ra vezetnek, a második meccset május 8-án, hétfőn játsszák Székesfehérváron. 

Fotó: Máté Réka

„Tolna Megye Kosárlabdájáért” kitüntetést vehetett át
A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség „Tolna Megye Kosárlabdájáért” kitüntetést alapított a hosszú időn keresztül a megye sportjáért kiemelkedően teljesítők elismerésére. Azt elnökség első ízben Tömösváry Mátét, az Atomerőmű KSE Bonyhád játékosát részesítette a több mint másfél évtizedes, kiemelkedő játékospályafutásának elismeréseként. Máté a két alkalommal is bajnokságot nyert csapat meghatározó játékosa volt, részese volt az ezüst- és bronzérmet, valamint Hepp-kupát nyert csapatnak is. Sportolói pályafutása példaként szolgálhat a fiatalok előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!