Teol.hu podcast

2023.05.30. 16:30

Ficza Feri számára örök szerelem marad a túraautózás, de közben a rallykrosszot is megkedvelte

Még csak 27 éves, de már húsz éve ott van a versenypályán. A gokarttól egészen a túraautózás csúcsáig eljutott. Ifjabb Ficza Ferenc mostanság a rallykrosszban ér el sikereket.

TEOL

Ficza Ferenccel (b) beszélgetett Rónai Gábor szerkesztő

Forrás: teol

A szekszárdi pilóta többször volt bajnok gokartban, nyert a Suzuki Kupában, versenyzett a legjobb túraautós sorozatokban, az ETCC-ben, a WTCC-ben, a TCR-ben, de kipróbálta magát például a Seat León Kupában is, ahol csak az utolsó futamon csúszott le az összetett elsőségről. 

Tavaly minden riválisát megelőzve nyert magyar bajnoki címet rallykrosszban, az előző hónap végén pedig életében először a nyírádi rallykrossz Európa-bajnoki futamon is autóba ülhetett. 

Ifjabb Ficza Ferenc nemcsak erről, hanem pályafutása jelentősebb állomásairól és arról is beszélt legújabb podcast-adásunkban, hogy mostanság egy postaautót vezetve éli civil életét, de mindenképpen szeretne visszatérni a versenypályára.

A túraautózás megmaradt számára az örök szerelemnek, ám időközben a rallykrosszot is megszerette.

Legújabb podcast adásunkat alább hallgathatja meg.

Korábbi beszélgetéseinket ide kattintva találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!