Ultrafutás

2023.05.10. 09:14

Remek eredményt ért el a PAKSI tájfutók csapata a XVII. NN UltraBalatonon

A 8 fős férfi csapatok mezőnyében bronzérmet szerzett a PAKSI tájfutók együttese a hétvégén rendezett XVII. NN UltraBalatonon.

TEOL

Zsinórban ötödik alkalommal állt dobogóra az UltraBalatonon a Paksi SE csapata

Forrás: Beküldött fotó

Ismét letette névjegyét a Paksi SE Tájfutó Szakosztálya, tovább öregbítve az atomvárosi egyesület hírnevét. A 8 fős férfi csapatok között a Kovács Karina, Balogh Zsolt, Pach-Nyirati Éva, Volf Barnabás, Böröcz Ildikó, Kiss Gábor, Gábor József és Gábor Anita összeállítású csapat (melyet Schreiner Ferenc és Aradi Tamás kerékpárral kísért) 15 óra 52 perc 20 másodperc alatt teljesítette a Balatonfüredről induló és 211 kilométer megtétele után oda visszatérő UltraBalatont, amivel harmadik lett kategóriájában. Bronzérmével az egyesület zsinórban ötödik alkalommal állhatott fel a dobogóra.

Kiss Gábor csapatkapitány portálunknak elmondta, a Balaton kört 55 szakaszra bontották fel, az első 130 kilométerben a rövidebb szakaszokat összevonták, majd folyamatosan váltották egymást a tagok, így fejenként 25-32 kilométer jutott mindenkinek a teljes körből. A PAKSI tájfutók csapata összetettben sem vallott szégyent, a közel kétezer-kétszáz 2-13 fős csapat közül abszolút kategóriában a 27. helyezést érte el.

XVII. NN Ultrabalatonra, mely Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvénye, rekordot jelentő 22 ezer nevezés érkezett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!