Kerékpár

2023.05.29. 12:03

Tulok-Darida Simon elképesztő tempót diktálva nyert Baranyában

Tulok-Darida Simon parádés teljesítménnyel nyerte meg a Ligakupa második fordulójának baranyai versenyét.

TEOL

A Magyarhertelend, Orfű, Abaliget, Bodolyabér, Magyarhertelend útvonalon 31 km-es dombos-hegyes, embert próbáló körpályán folytatódott a Magyar Kerékpáros Szövetség által kiírt Ligakupa a második állomással.

Végre újra szép napsütéses, sőt nyári időben zajlott a küzdelem. A Szekszárdi Sportközpont fiataljai a felsőbb korosztályok után három perccel indultak. Mivel a pálya egyből emelkedővel kezdődött, mindjárt apró darabjaira szakadt a mezőny. 

Az élen Tulok-Darida Simon diktálta a tempót és mire a táv harmadához az orfűi szerpentin tetejére értek a másik szekszárdi egyesület versenyzőjét kivéve az összes riválisát lerázta magáról. Innen pedig üldözőversennyé is változott a megmérettetés, mert sorra gyűjtötte be az előttük startoló U17-es és szenior versenyzőket. Az emelkedős célegyenesre fordulva nagyszerű sprinttel szerezte meg a győzelmet.

A nehézséget az is mutatta, hogy Mármarosi Marcell hetedikként már több mint 6 percet kapott, Alexa pedig közel 10 perc hátránnyal sprintelhetett a lányok ezüstérméért. 

Eredmények

U15 (1 kör): 1. Tulok-Darida Simon, 7. Mármarosi Marcell. WU15 (1 kör): 2. Mármarosi Alexa 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!