Teol.hu videó

2023.06.05. 19:23

Az összes légiósát és négy magyar játékosát is elküldte az Atomerőmű SE (Videó)

Egyik légiósát sem tartotta meg az Atomerőmű SE NB I-es férficsapata, amely a magyar játékosok közül nem marasztalta Samuel Taiwót, Karosi Gergelyt, Frank Áront és Csizmadia Attilát sem.

R. G.

Gulyás Róbert Csirke Ferenc és Morgen Frigyes a sajtótájékoztatón

Fotó: Molnár Gyula

Senki se várjon nagy bejelentést. Így kezdte a hétfő esti, szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatót Gulyás Róbert, az Atomerőmű SE szakosztályelnöke. A klubvezető két fiatalt mutatott be, az új idényben két év oroszlányi kitérő után ismét paksi színeken játszik majd Dorogi Gergő, a Vasastól pedig Radics Gerzson érkezett. A magyar játékosok közül Eilingsfeld Jánosnak és Pajor Dávidnak élő szerződése volt az új idényre, Kovács Ákossal és Gulyás Milánnal pedig már megállapodott a közös folytatásról a klub.

Gulyás Róbert kihangsúlyozta, az új idényben mindenképpen egy olyan csapatot szeretnének összerakni, amelyiknek komoly szerepe lehet a magyar NB I-ben, ezért a 2023/2024-es bajnokságra az idei néggyel szembenöt légióssal terveznek. Az elmúlt idény kapcsán úgy fogalmazott, hogy az anyagi lehetőségeik nem engedték, hogy a magasabb polcokról válogassanak, ennek ellenére a légiósok egy része azért beváltotta a reményeket. Aki egyáltalán nem, az az amerikai Devonte Green volt, akit év közben el is küldtek. 

Az új idényre az anyagi lehetőségeik lényegesen jobbak lesznek, köszönhetően a Paksi Atomerőmű Zrt. nemrég kinevezett vezérigazgatójának, Horváth Péter Jánosnak, aki nagy kosárrajongó. Évtizede a magyar férfiválogatott csapatvezetője, ráadásul többször is felbukkant már az ASE meccsein, demonstrálva, hogy kiáll a klub mellett. 

Gulyás Róbert kettéválasztotta az alapszakaszt és a palyoutot. Előbbi kapcsán azt mondta, úgy számoltak, hogy 14 győzelemmel ott lehetnek a felsőházi rájátszásban, de másfél évtized után nem lett elég ennyi siker a nyolc közé kerüléshez. A playoutban pedig a légiósok nagy része már elveszítette motivációját, így ez a szakasz értékelhetetlen volt, csupán annak lehetett örülni, hogy a fiatalok több lehetőséget kaptak. 

A szakosztályelnök elmondta, befejezték az együttműködést a Bonyhádi KSE-vel, a következő bajnokságban már az ASE színeiben szeretnének indítani egy U23-as együttest az NB I/B-ben. Ennek a csapatnak Morgen Frigyes lesz az edzője, aki egy évtizedes edzői múlttal rendelkezik ebben a ligában.

Csirke Ferenc vezetőedző azt mondta, azzal, hogy nem kerültek be a felsőházba, számára mindenképpen csalódás a legutóbbi szezon. A szakember mindössze annak örült, hogy a szurkolóikat sikerült megtartaniuk a két évvel ezelőtti, hajszálon múló bennmaradás után, s nemcsak az alapszakaszban, hanem a playoutban is többször játszhattak telt ház előtt. A jövőt illetően azt mondta, olyan játékosokat szeretnének igazolni, akik nem azért jönnek ide, hogy „magukat futtassák”, hanem azért, hogy küzdjenek a piros-kék színekért és a szurkolókért. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!