Labdarúgás

2023.06.01. 14:32

Egykori NB I-es focistákat láthat, aki kilátogat a szekszárdi pályára

Hagyományteremtő céllal futballoznak egyet szombaton a szekszárdi és a paksi öregfiúk.

TEOL

Régóta szeretett volna összehozni egy amolyan nosztalgia focimeccset Vizdár Zsolt. A Szekszárdi UFC sportigazgatója a tolnai vármegye székhelyén nevelkedett, aztán megfordult a Paksi FC-ben is, azaz mondhatni ezer szállal kötődik mind a két klubhoz. Annak ellenére, hogy a szervezés ezúttal sem ment zökkenőmentesen – mert nyári szünet ide, vagy oda, mindenki pihen, nyaral, elfoglalt – az ötlet most megvalósulni látszik, az legalábbis már biztos, hogy szombaton 17 órától összecsapnak majd a szekszárdi és a paksi öregfiúk.

Jónevű focistákat láthat, aki kilátogat a városi sporttelepre, az UFC-ben Vizdár Zsolt mellett pályára lép Tóth Péter, Mészáros István, Csende Roland vagy Csende Imre, míg paksi oldalon Éger László, Gévay Zsolt, Kovács Attila és Osztermájer Gábor húz szerelést. A tervek szerint kétszer harminc percet futballoznak, aztán egy közös vacsora mellett jöhet a nosztalgiázás, a régi élmények felidézése. 

Vizdár Zsolt azt mondja, szeretné, ha ebből hagyományt tudnának teremteni, és egyszer Szekszárdon, egyszer pedig Pakson is összejönnének. A belépés természetesen ingyenes, mindenkit várnak, aki kíváncsi az öt, tíz, vagy tizenöt évvel ezelőtti vármegyei spílerekre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!