Kajak-kenu Világkupa

2023.06.01. 09:30

Elégedetten nyilatkozott Vajda Bence teljesítményéről a szövetségi kapitány

Két paksi, a kajakos Vajda Bence és a kenus Kollár Kristóf, kiegészülve a bonyhádi felmenőkkel rendelkező Opavszky Rékával vettek részt a poznani Világkupán.

B. S.

Vajda Bencével (jobbra) is elégedett volt a kapitány

Forrás: MKKSZ

Az első, szegedi versenyhez képest szűkebb kerettel, mindössze 22 sportolóval vett részt a poznani Világkupán a magyar válogatott. Köztük volt az Atomerőmű SE kajakosa, Vajda Bence is, aki álladó partnerével, a vasasos Szántói-Szabó Tamással kenu kettesek 500 méterén ült hajóba. A szám hosszabb távján tavaly U23-as világbajnoki címet szerző páros az előfutamát megnyerte, a középfutamban viszont negyedik helyen zárt, így a B-döntőbe jutott neki. Azt megnyerve összesítésben – a Maty-éren szerzett ötödik helye után ezúttal – tizedik lett.

Hüttner Csaba a szövetség oldalán elmondta, elégedett a fiatal kajakosok teljesítményével, kiemelte Vajda Bence és Szántói-Szabó Tamás párosát, akik a döntőben negyedik csapattal szemben estek ki az A-döntőből. A szövetségi kapitány szerint sok van még ebben a párosban.

Kollár Kristóf (elöl)
Forrás: MKKSZ

Kenu páros ötszázon a szintén ASE-s Kollár Kristóf a kispesti Fejes Dániellel az előfutamában harmadik, a középfutamban szintén negyedik lett, így ők is B-döntőztek, ahol a kínai páros mögött másodikként – összesítésben 11.-ként – értek célba, ami két pozícióval rosszabb, mint a május közepi szegedi szereplésük. 

A bonyhádi felmenőkkel rendelkező Opavszky Réka azon kevés olyan magyar indulók közé tartozott, aki két számban is indult a lengyelországi viadalon. A sződligeti Pacs-Pacs ifjúsági világbajnoka klubtársával, Gönczöl Laurával remekül kapták el a C-2 200 méter rajtját, és végig esélyesek voltak az éremszerzésre is. A dobogóról az utolsó métereken csúsztak le a kínai, a német, illetve az ötszáz párosban olimpiai bajnok, szintén kínai Xu, Sun páros mögött. Ötszázon hetedik helyen végeztek.

Opavszky Réka (balra)
Forrás: MKKSZ

A magyar küldöttség két arany-, két ezüst- és két bronzéremmel a házigazda lengyelek, a kínaiak, az ukránok és a dánok mögött az éremtáblázat ötödik helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!