Átigazolás

2023.06.01. 16:46

Hivatalos: a Ferencvároshoz igazolt Varga Barnabás

Magyarországon belül váltott klubot az NB I idei gólkirálya, Varga Barnabás a Paksi FC-től a bajnoki Ferencvároshoz szerződött.

TEOL

Varga Barnabás a Ferencváros vezérigazgatójával, Orosz Pállal

Forrás: fradi.hu

Varga Barnabás személyében újabb gólkirályát értékesítette az OTP Bank Ligában ötödik helyen záró Paksi FC, a 28 éves csatár azonban az előzetesen várthoz képest nem külföldre, hanem a magyar rekordbajnok, az idei szezon végén sorozatban ötödik aranyérmét megszerző Ferencvároshoz igazolt.

A szombathelyi születésű Varga Barnabás 2022 júliusában a Gyirmóttól érkezett az atomvárosiakhoz, ahol folytatta góltermelését. Az 13 találatot jelentő „ezüstcipő” után a 2022/2023-as szezonban 26 góllal az NB I gólkirálya lett. Kimagasló teljesítménye nem maradt érdemtelen, hiszen a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi behívta az észtek és a bolgárok ellen készülő keretébe, ráadásul március 27-én, az utóbbi ellen 3–0-ra megnyert hazai Eb-selejtezőn 31 percet kapott. A gólerős támadó természetesen ott van a júniusi Eb-selejtezőkre készülő keretében is. A RangAdó díjátadón a gólkirályi cím mellett az Év játékosa járó elismerést is megkapta.

„Úgy gondolom, hogy a válogatott-bemutatkozás a Ferencvárosba igazolni az Magyarországon a csúcs. Büszke vagyok, hogy Fradi-játékos lehetek. Szeretném minél több góllal segíteni a csapatot, mind a bajnokságban, de főleg a Bajnokok Ligájában, és bárhol, ahol szükség van” – fogalmazott a szerződés aláírása után a fővárosi zöld-fehérek újdonsült játékosa.

A szerződésben foglaltakat, így annak időtartamát és az átigazolás összegét (Varga Barnabás szerződése 2025-ig szólt Pakson) nem hozták nyilvánosságra. A mértékadó Transfermarkt 750 euróra becsülte az értékét, míg Bognár György, az atomvárosiak vezetőedzője úgy fogalmazott, a klub jövő évi költségvetése a játékosa eladásából lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!