Lovassport

2023.06.03. 17:28

Ilyen még nem volt Tolnában: Elővágtát tartottak Őcsényben

Az Őcsényi Vágta - a Nemzeti Vágta előfutamai június harmadikán, szombaton estig tartanak, este nyolc órakor várható eredményhirdetés.

Brunner Mónika

– Egész Tolna vármegyében nem rendeztek még Elővágtát, így mindenképpen jeles esemény nem csupán a település, hanem a vármegye életében is. Fontos megemlíteni, hogy tavaly őcsényi lovas nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét – nyilatkozta lapunknak Szotyori Nagy Kristóf, a Nemzeti Vágta versenyigazgatója. Hozzátette: az esemény igazi, egész napos családi programot ígér. Kora este háromnegyed hattól rendezik meg a Kishuszár Vágta döntő futamát, este hat órától pedig az Elővágta döntője lesz. 

Fotó: Mártonfai Dénes

– Az Elővágtán csak amatőr lovasok indulnak. Őcsényben néhány olyan lovas-ló páros is indul, akik eddig még nem versenyeztek az Elővágtán – tette hozzá. 

 Az Elővágta indulói: tíz-tizenegy lovas, a Kishuszár vágtán hat-hét kishuszár versenyzik. 

A nyertesek oklevelet és kupát kapnak. A Nemzeti Vágta döntőjébe az első három helyezett jut be, a kishuszárok közül pedig az első két helyezett, tájékoztatta lapunkat Szotyori Nagy Kristóf, a Nemzeti Vágta versenyigazgatója. 

Az Őcsényi Vágtáról szóló teljes tudósítást vasárnap (június 4.) olvashatja a TEOL.hu-n!

Mint arról szintén írtunk, két napon át tart a XXI. Regölyi Lovasnap, amelynek június harmadikán és negyedikén, szombaton és vasárnap ad otthont a helyi Lovaspálya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!