Kajak-kenu

2023.06.06. 14:45

Két aranyéremmel indította a nemzetközi szezont Kiszli Vanda

A rövidkörös, illetve a klasszikus távon sem talált legyőzőre a bulgáriai Ruszében Kiszli Vanda, az Atomerőmű SE maratoni kajakosa.

B. S.

Kiszli Vanda ott folytatta Ruszében, ahol Győrben abbahagyta

Forrás: MKKSZ

A világkupával indult be a maraton szakág nemzetközi versenyszezonja, ahol a három fős magyar küldöttségben helyet kapott Kiszli Vanda is. Az Atomerőmű SE hétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnoka a bulgáriai Ruszénben múlt hét végén tartott seregszemlén kezdésnek utcahosszal nyerte meg a rövidkörös számot, 21 másodperccel megelőzve a dán Pernille Hostrupot. 

Másnap kettős magyar győzelem született a balkáni ország ötödik legnépesebb városában, a 26 kilométeres távon a regnáló világ- és Európa-bajnok Kiszli mögött Csépe Panna másodikként csapott célba.

– A pályával nem lett volna gond, ha nincsen a nagy szél. Szerencsére sikerült alkalmazkodni a helyzethez, bár azt hozzá kell tenni, hogy fiatal volt a mezőny. Így inkább egy felkészülésnek fogtam ezt fel a közelgő Európa-bajnokságra – fogalmazott lapunknak Kiszli Vanda.

A paksiak klasszisa sűrű időszakon volt túl, néhány hét leforgása alatt ez volt a negyedik versenye. Április végén a kaposvári Vígh Sándor Emlékversennyel és aranyéremmel indította a versenyszezont, majd május közepén következett a szegedi gyorsasági világkupa, ahol 5000 méteren állt rajthoz, s lett harmadik. Az első komolyabb téttel bíró megmérettetése két hete a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokság volt, ahol egyesben, valamint párosban a szolnoki Csikós Zsóka oldalán sem talált legyőzőre, ezzel kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra

A kontinenstornát július 13-16. között rendezik a horvátországi Bród városában. Kiszli Vanda az Eb-vel kapcsolatban hozzátette, a síkvízi kvalifikációs eredményektől függ, kivel tudna párost menni, így a K-2-ben való indulása még a levegőben lóg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!