Diákolimpia

2023.06.07. 15:19

Profik között szerzett bronzérmet Lencz Barnabás a diákolimpián

A Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola tanulója, Lencz Barnabás harmadik helyen végzett a Diákolimpia Országos Döntőn Balatonbogláron.

Berg Sándor

Lencz Barnabás a diákolimpiai bronzérmével és oklevelével

Forrás: Beküldött fotó

A korábbi években rendezett csapatversenyek után az iskoláskorú teniszpalánták első alkalommal mérték össze tudásukat egyéniben a diákolimpián. Az indulókat két kategóriába sorolták, az A-ba kerültek az igazolt versenyzők, akik a Magyar Tenisz Szövetségnél regisztrált tagsággal rendelkeznek. Itt indult a III. korcsoportban a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola tanulója, Lencz Barnabás Sándor is. 

Hogy mennyire veszi komolyan a sportágat a 11 éves teniszpalánta, mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy heti öt tréning (egyenként kétórás) és két erőnléti edzés szerepel a délutáni napirendjében.

– Az év nem indult sikeresen, viszont a Teniszakadémián készült videóelemzés után Jóföldi Balázs és Hahn János segítségével három hónappal ezelőtt elkezdtünk egy új munkafolyamatot, amivel szépen lassan, lépésről lépésre haladtunk előre – fogalmazott lapunk megkeresésére Lencz Sándor, Barnabás édesapja. – Minden téren fejlődést értünk el, különösen a fonáknál és a szervában volt korábban lemaradás. Az adogatások nehezebben mentek ezúttal a diákolimpián, emiatt nyíregyházi ellenfelével szemben az elődöntőben 4:2, 4:1-re alul is maradt Barnabás. Előtte viszont a negyeddöntőben nagyon szoros mérkőzést vívott a ranglistán egymás mögött álló Bakos Benedekkel, akit 2 óra 10 perces csata után végül tiebreakkel győzött le.

A Hahn Tenisz SE tehetsége a május végi balatonboglári verseny után sem lassított, hétvégén Pécsett rangadott ütőt. Az első fordulóban kiemeltként nem kellett pályára lépnie, majd a negyeddöntőben 4:0, 4:0 arányban győzte le riválisát. A folytatásban viszont két nagy csata várt Lencz Barnabásra, az elődöntőben és a fináléban is tiebreakkel bizonyult jobbnak ellenfeleinél, így az idei évben először állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Június 18-tól a Korosztályos Egyéni Vidék Bajnokságon szerepel a szekszárdi fiatal, ahol akár tovább javíthat ranglistahelyezésén.

Felkarolnák a szekszárdi tenisz sportot
Az 1990-es években még több, mint száz igazolt teniszezője volt a vármegyeszékhelynek, ez a szám mára már csak töredéke a „fénykorának”. Lencz Sándorék terveik szerint szeptembertől óvodásokkal és általános iskolák alsó tagozatos diákjaival ismertetnék meg a sportágat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!