Labdarúgás

2024.06.25. 16:17

BVLC: hét játékos maradt hírmondónak a bajnokcsapatból – képgaléria az első edzésről!

Harminckét játékos rótta a köröket hétfőn este a bonyhádi sportpályán, az NB III-as bajnokság rajtjára készülő BVLC első edzésén. Keszler Péter elnök érdeklődésünkre azt mondta, július 20-ig lesz végleges a völgységiek kerete.

Rónai Gábor

Sárai György mutatja be a gyakorlatot a hétfői edzésen

Fotó: Mate Reka

Heten maradtak a vármegyei I. osztályban bajnoki címet szerző gárdából – Sásdi András, Sásdi Bence, Lerch Marcel, Hock Attila Robin, Márkvárt Patrik, Major Péter és a kapus, Szűcs Krisztián vállalta, hogy a NB III-as bajnokságban is magára ölti a BVLC piros-fehér mezét. 

Kardos Ernő pályaedző felügyeli a gyakorlatokat a hétfői edzésen
Kardos Ernő pályaedző felügyeli a gyakorlatokat a hétfői edzésen (Fotó: Mate Reka)

Keszler Péter elnök fogadott bennünket ezzel az információval a völgységiek hétfői edzésén. A tikkasztó hőségben harminckét futballista rótta a köröket Sárai György vezetőedző, valamint a két pályaedző, Kardos Ernő és Gyánó Szabolcs irányításával. 

Voltak köztük ismerős arcok, és ismeretlenek is, de azt, hogy közülük ki lesz majd a BVLC játékosa, csak a következő hetekben dől el. Így felesleges is lenne sorolni a neveket – megvárjuk vele a végleges kerethirdetést. 

Új korszak köszöntött be a bonyhádi labdarúgásban – tizenegy (vár)megyei I. osztályban eltöltött szezon után térhet vissza a BVLC a harmadik vonalba, ahol legutóbb a 2012/2013-as idényben szerepelt, s lett nyolcadik a Dráva-csoportban. 

Most már nincs Dráva-csoport, helyette Dél-Nyugati csoport van, ahol öt Tolna vármegyei gárda is játszik majd. A bonyhádiak mellett a Szekszárdi UFC, a Majosi SE, az FC Dunaföldvár és a Paksi FC II lesz érintett. 

A bonyhádiak hosszú időre terveznek a harmadik vonallal – ezt is Keszler Péter jelentette ki, hozzátéve, hogy nem a kiesés elkerüléséért szeretnének küzdeni, a középmezőnyt akarják megcélozni.

Mondjuk a körülmények irigylésre méltók, Paks kivételével nincs a vármegyében még egy ilyen impozáns sporttelep, mint amilyen a bonyhádi, már csak egy jó csapat kell hozzá, s ha ez összejön, akkor szurkolásból sem lesz hiány.

A völgységi legények öt felkészülési mérkőzéssel hangolnak majd a harmadik vonal július 28-i rajtjára. Háromszor hazai pályán, készer idegenben játszanak majd. Az elsőt már jövő szombaton, azaz július 6-án lejátsszák az NB III-ból ugyan kieső, de az MLSZ versenybizottsága által az indulásra felkért PTE-PEAC ellen – Kardos Ernő számára pikáns lesz a csata, hiszen a szakember éppen a baranyaiaktól érkezett. Július 10-én a Szekszárdi UFC-t fogadja a BVLC, amely július 13-án a Siklóssal meccsel, s búcsúzik el egy időre saját pályájától.

A két idegenbeli meccs közül az elsőt az NB III-ból kiesett Dunaújvárossal vívják július 17-én, majd július 20-án a Paksi FC második számú csapatával játsszanak – ez lesz a bajnoki főpróba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!