Kajak-kenu

2024.06.15. 15:00

Pupp Noémi a négyes tagjaként Európa-bajnok!

Az olimpiai számban, női kajak négyesben aranyérmet szerzett a paksi Pupp Noémi a szegedi Európa-bajnokságon.

Teol.hu

A szombati versenynap utolsó olimpiai számos döntőjét női K-4 500 méteren rendezték a szegedi Maty-éren, ahol Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra előtt vezérevezőként (sztrók) a paksi Pupp Noémi képviselte hazánkat. A táv első felében négy egység, köztük a mi kvartettünk, szorosan egymás mellett haladt, pár tizedmásodperc választotta el az egységeket. A hivatalos mérések szerint ekkor még negyedik helyen állt a magyar hajó, viszont a véghajrá nekik sikerült a legjobban. A magyar kajak egység hajráját senki sem tudta tartani a mezőnyből, végül magabiztosan szerezte meg az aranyérmet az Európa-bajnokságon, számolt be róla a honi szövetség.

Pupp Noémi (elöl) olimpiai számban nyert Európa-bajnoki címet
Pupp Noémi (elöl) olimpiai számban nyert aranyat az Európa-bajnokságon
Fotó: Szalmás Péter / Forrás: MKKSZ

Pupp Noémi mellett további három sportoló képviselte az Atomerőmű SE-t a szegedi kontinenstornán, közülük Vajda Bence kajak párosban Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett 1000 méteren, Kollár Kristóf ugyanezen a távon C-2-ben ötödik helyen ért célba, míg Besenyei Ádám kenu kettes 200 méteren nem jutott fináléba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!