Labdarúgás

2024.06.19. 14:33

Ha továbbjut, a Rijeka vár a Paksra az Európa-ligában

A horvát HNK Rijeka vár a Paksi FC-re az Európa-liga második selejtezőkörében, amennyiben az atomvárosiak túljutnak a román FC Corvinul Hunedoara (Vajdahunyad) csapatán.

Berg Sándor

Amennyiben túljut a Román Kupa-győztes FC Corvinul Hunedoara együttesén, úgy az Európa-liga második selejtezőkörében a horvát HNK Rijeka vár a Paksra, derült ki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdai sorsolásán. 

A horvát tengerpartra vezethet a Paks következő útja az Európa-ligában
A horvát tengerpartra vezethet a Paks következő útja az Európa-ligában

A horvát csapat ezüstérmet szerzett az élvonalbeli bajnokságban (HNL) az egyeduralkodónak számító Dinamo Zagreb mögött (a fővárosi gárda 24 éves dominanciáját csak a Rijeka tudta megtörni még 2017-ben), de a Hajdu Splitet megelőzve, a Horvát Kupában pedig döntőt játszott.  Az egykori Fiume nevet viselő város csapatának az Európa-liga első selejtezőkörében nem kell pályára lépnie.

Az első találkozót az atomvárosban játszanák július 25-én, a visszavágóra augusztus 1-jén kerülne sor az Adriai-tenger kikötővárosában.

Az UEFA nyoni székhelyén kisorsolták az Európa-konferencialiga második selejtezőkörének párosításait is. A harmadik számú kupasorozatban akkor lesz érdekelt a Paks, ha alulmaradt a Vajdahunyaddal szemben. Ebben az esetben Bognár György csapata a ciprusi AEK Larnaca együttesével találkozna, amely az APOEL-lel azonos pontszámmal, de rosszabb egymás elleni mérleggel végzett ezüstérmesként hazáj bajnokságában. A szigetországi gárda ebben a körben csatlakozik be a selejtezőbe.

Ahogy az Európa-liga, úgy ezeket a mérkőzéseket is július 25-én és augusztus 1-jén rendeznék, az odavágón a Paksi FC lenne a házigazda. Kezdési időpontokról később születik döntés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!