Labdarúgás

2024.06.23. 15:27

Jenei Bálint boldog, hogy a szakma elismeri, amit csinál – interjú

Nagyon örül az elismerésnek Jenei Bálint, a Dombóvár FC támadója, aki a szakmai értékelések alapján a vármegyei I. osztály legjobbja volt az előző idényben.

Rónai Gábor

Képünkön Vecsei Roland felszedi a labdát Jenei Bálint elől, de a dombóvári támadó 16 alkalommal így is túljárt a kapusok eszén

Fotó: Denes Martonfai

– Minden összejött önnek az elmúlt szezonban, csak a bajnoki cím nem lett meg...
– Ahogy mondja, remek szezont hagytam magam mögött, soha rosszabb ne legyen! – felelte hírportálunknak Jenei Bálint, a dombóváriak támadója. – A bajnoki cím valóban nem jött össze, de az ezüstnek is örülünk, hiszen a szezon előtt a dobogóra kerülés volt célként kitűzve, és ezt teljesítettük is. Sajnos a bölcskeiek ellen nem voltunk elég élesek (Bölcskén 2–1-es vereséget szenvedett a DFC – A szerk.), ha az a meccs megvan, most aranyéremmel a nyakamban nyilatkozhatnék önnek. De még egyszer mondom, ez a szezon így is szép volt!

Jenei Bálint (középen) mindig ott van, ahol történik valami
Jenei Bálint (középen) mindig ott van, ahol történik valami (Fotó: Denes Martonfai)

– Főleg úgy, hogy a gólkirályi címet is megszerezte. Ráadásul úgy néztem az adatbankban, hogy korábban nem volt még ilyen eredményes szezonja. 
– Nagyon boldog vagyok, hiszen egy egyéni cím mindig feldobja az embert. Persze a csapattársak nélkül nem ment volna, nekik is jár a köszönet azért, hogy én gólkirály lehettem. És ahogy mondja, korábban tényleg nem volt ilyen eredményes szezonom, sőt ha kritikus akarok lenni önmagammal szemben, akkor az is mondhatom, hogy még ennél a tizenhat gólnál több is volt bennem.

– Ahogy hallgatom, az jön le nekem, hogy nagyon jól érzi magát Dombóváron. Marad is?
– Jó helyen vagyok, kiváló csapattársaim vannak, olyan a közeg, amelyben jó érzés focistának lenni. Azt, hogy maradok-e, egyelőre nem tudom megmondani, a következő napokban biztosan okosabb leszek. Vannak életcéljaim, amiket szeretnék megvalósítani, ha passzolnak hozzá, akkor bármi lehet...

– Mit szól hozzá, hogy a szakmai értékelések alapján ön lett az egész szezon legjobbja a tolnai élvonalban. 
– Nagyszerű érzés, és egy kiváló visszajelzése annak, hogy jó munkát végeztem a mögöttünk hagyott szezonban. Mivel erről az elismerésről a szakma döntött, így még értékesebb számomra, és arra ösztökél, hogy a folytatásban tegyek rá még egy lapáttal. Amikor kisgyerekként elkezdtem focizni, azért is kezdtem el, hogy ilyen pillanatokat átélhessek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!