Labdarúgás

2024.06.23. 16:51

Kétszázezer skót drukker várja az esti meccset Stuttgartban – képek

Tele van szurkolókkal Stuttgart belvárosa, a hangulat parádés. Gyenei Zoltán tamási világutazó vasárnap is küldött érdekességeket.

Rónai Gábor

Brian Johnston már előre ünnepel – reméljük hogy korán örül

Fotó: Beküldött kép

Óriási létszámbeli fölényben vannak a skót drukkerek Stuttgartban. A hírek szerint legalább 200 ezren (!) érkeztek a vasárnap esti magyar–skót meccsre. Persze ebből a hatalmas szurkolói tömegből keveseknek adatik meg, hogy ott lehessenek a stadion lelátóin, de a skótokat ez kevésbé izgatja, jól elvannak a belvárosban. Iszogatnak, dudálnak (persze skót dudával), és énekelnek. Jellemző, hogy rekeszszámra cipelik a söröket – nemcsak egy-egy üveggel járnak-kelnek, ahogy a többség. Vagy ahogy a magyar drukkerek. 

Gyenei Zoltán (jobbra) és Brian Johnston  – a zászló összeköt
Gyenei Zoltán (jobbra) és Brian Johnston  – a zászló összeköt (Fotó: Beküldött kép)

Hazánk fiai közül mintegy negyvenezren várják már a helyszínen az esti összecsapást, amely sorsdöntő lesz a továbbjutás szempontjából. Amennyiben Marco Rossi csapata nyer, három pontja lesz, és megmarad az esélye a legjobb tizenhat közé kerülésre (a németektől 2–0-ra, a svájciaktól 3–1-re kaptak ki Szoboszlai Dominikék). Ha a skótok győznek, akkor nekik négy pontjuk lesz (a németek elleni 5–1-es vereség után a svájciakkal 1–1-re végeztek), és biztos, hogy továbbjutnak. Bár a magyarok kisebbségben vannak, reménykedünk benne, hogy este a kisebbségnek lesz oka örülni. 

Megadják a módját – a körítésre és a vendéglátásra nem lehet panasza senkinek
Megadják a módját – a körítésre és a vendéglátásra nem lehet panasza senkinek (Fotó: Beküldött kép)

Gyenei Zoltán régi ismerősre is bukkant Stuttgartban. A helyszínen szurkol a skót válogatottnak az a Brian Johnston, aki annak idején a Tamási 2009 FC-ben is futballozott – az első skót légiósa volt a tolnai ligának. Sőt nem is ment rosszul neki, 2009 és 2012 között összesen 57 talákozón lépett pályára a sárga-feketék színeiben, s ezeken a találkozókon 30 gólt szerzett. Még egy nótát is költöttek a tiszteletére a Sárga Ultrák Tamási (SUT) szurkolói csoport tagjai, annyira megkedvelték a jókedélyű, barátságos fiatalembert.  

Természetesen ő azt várja, hogy a skótok győznek este, míg Gyence – ahogy a világutazó Gyenei Zoltán futballberkekben hívják – a magyarok sikerét reméli. Bárhogy is lesz, egy biztos, az ő régi barátságuk nem kopik meg, s bárhol találkoznak is a nagyvilágban, mindig jó szívvel üdvözlik majd egymást. 

Rengeteg a Tolna vármegyei drukker a helyszínen, dombóváriak, szekszárdiak, tengeliciek, majosiak várják a találkozót. 

 

Az A-csoport 3. fordulójában 21 órakor kezdődik a Skócia–Magyarország találkozó, amelyet az M4 Sport élőben közvetít. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!