Kajak-kenu

2024.06.20. 19:21

Pupp Noémi olimpiai indulása még kérdéses – szétlövés dönthet

Egyelőre nem dőlt el, hogy az ASE fiatalja, Pupp Noémi ott lehet-e a párizsi olimpián.

Teol.hu

Pupp Noémi (elöl) és Fojt Sára remekelt a szegedi Európa-bajnokságon

Fotó: Kovács Tamás

A hazai szövetség (MKKSZ) elnöksége csütörtökön elfogadta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitánynak az MKKSZ versenysport bizottsága által is támogatott előterjesztését, eszerint egy kérdés maradt: a női négyes tekintetében még nem dőlt el, hogy Csipes Tamara, Fojt Sára és Gazsó Alida Dóra mellett Pupp Noémi vagy Lucz Anna lesz-e az egység negyedik tagja.

A szövetségi kapitány javaslatára egy későbbi időpontban sorra kerülő négyespróba függvényében születik majd döntés arról, hogy a múlt heti Eb-győztes egységben is szereplő Pupp Noémi, avagy a szegedi kontinensviadalon a kétszáz egyest és párost megnyerő Lucz Anna legyen a kvartett vezérevezőse. Párosban az Eb-harmadik Csipes, Gazsó duó indulása biztos, míg Fojt Sára a már említett négyespróba kimenetelétől függően Pupp Noémivel, vagy Lucz Annával állhat majd rajthoz.

„Egy kérdés maradt, hogy Lucz Anna, vagy Pupp Noémi fog-e ülni majd a négyesben. Ugye ezt fogadta el az elnökség, és ennek közeljövőben pontot kell tenni a végére. A két edzővel egyeztetve meg kell rendezni ezt a szétlövést és utána fog véglegessé válni a csapat” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Schmidt Gábor, a szövetség elnöke korábban azt mondta, a hivatalos célkitűzés négy érem, közte egy arany megszerzése.

Az előző, tokiói játékokhoz képest 12 helyett 10 számot rendeznek a párizsi olimpián.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!