Labdarúgás

2024.06.19. 20:10

Sok százan szorítottak ismét a magyar válogatottnak a Garay téren – képgalériával

Több száz drukker társaságában néztük a magyarok Eb-meccsét szerdán a Garay téren. Marco Rossi csapata tisztességgel helytállt, de a németek győztek.

Rónai Gábor

Nagyon sok fiatal futballrajongó jött ki szerdán este a Garay térre

Fotó: Mártonfai Dénes

Már a huszadik másodpercben felszisszentek a drukkerek a Garay téri óriáskivetítő előtt – Sallai Rolandnak csak néhány centi hiányzott a gólhoz. Nagyon jól kezdett a magyar csapat, amelyre rá sem lehetett ismerni, nyoma sem volt a svájciak ellen látott tanácstalanságnak. 

Nagyon optimisták voltak a drukkerek, s bár kikapott a válogatott, nem okozott csalódást
Nagyon optimisták voltak a drukkerek a Garay téren, s bár kikapott a válogatott, nem okozott csalódást (Fotó: Mártonfai Dénes)

Fogyott is a sör, meg a perec, a fabódék előtt hosszú sorban álltak a drukkerek már jó félórával a kezdés előtt – délután még alig lézengtek néhányan, de estére összejöttek vagy félezren. Gyorsan elkeltek a sátor alatti ülőhelyek, a leleményesebbek padokat cipeltek ki a macskakövekre, s akadtak akik elevel horgászszékkel felszerelkezve érkeztek. 

Jól játszottak Schäfer Andrásék, aztán jött Jamal Musiala gólja – vezettek a németek. Két fiatal német turista mellettem boldogan ugrott egymás nyakába – már a német himnuszt is hihetetlen átéléssel énekelték –, a magyar drukkerek pedig harsány füttyszóval jelezték nemtetszésüket. Jogos volt a fütty, erősen vitatható volt a németek gólja, Musiala ugyanis meglökte Willi Orbánt, de a holland játékvezető szerint ez belefért. 

Aztán nem sokkal később Szoboszlai Dominik egyenlíthetett volna, de pompás szabadrúgását Manuel Neuer kikapta a jobb felsőből. 

A félidő második fele nagy német labdabirtoklási fölénnyel telt – a mieink alig mentek át a félpályán –, de gól nem esett, így negyvenöt perc alatt semmi sem dőlt el.

A második félidőben már közel sem volt olyan feszült a hangulat a téren, egy kicsivel kiegyenlítettebb lett a játék, s bizony volt esély az egyenlítésre – Varga Barnabás fejesénél százak kaptak a fejükhöz. 

„Nincs szerencsénk, pedig nem vagyunk rosszak” – jegyezte meg egyikük, s ez a magyar csapat tényleg nem volt rossz, sőt. 

A félidő felénél Ilkay Gündogan egy remek Mittelstädt visszapassz után megduplázta a német csapat előnyét, s igazából ezzel el is dőlt a mérkőzés és a pontok sorsa.  

A drukkerek nagy része is beletörődött ebbe, kivéve a két németet mellettem, akik boldogan ünnepeltek, s kortyolták a már nem túl hideg sörüket (nyolckor is jóval harminc felett volt a hőmérséklet).  

A tér a meccs után sem ürült ki, sokan maradtak a svájciak és a skótok találkozójára, akik pedig hazamentek, úgy búcsúztak egymástól, hogy vasárnap találkozunk. 

A magyar válogatott négy nap múlva, 21 órakor a skótok ellen játssza utolsó Európa-bajnoki csoportmeccsét – a továbbjutásra kevés az esély, de a jó hangulat a téren garantált, így érthető, hogy senki sem akarja kihagyni. 

Európa-bajnokság, A-csoport, 2. forduló
Németország–Magyarország 2–0 (1–0)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!