Labdarúgás

2024.06.24. 19:04

Pilisi Patrik a vármegyei II. osztály szakmai díjasa!

A Tengelici SE-vel bronzérmet szerzett Pilisi Patrik lett a Tolna Vármegyei II. osztályú focibajnokság tavaszi idényének szakmai díjasa.

Berg Sándor

Rendhagyó szezonon van túl a vármegyei futball, ahol az őszi kvalifikációs bajnokságot követően tavasszal vált szét az első és a másodosztály mezőnye. Az idény első felében a klubok, a másodikban viszont szerkesztőségünk volt nehéz helyzetben, amikor hétről hétre össze kellett állítani az adott forduló legjobb tizenegyét. Végül a bajnok Tolna VFC-ből és a dobogóról kicsivel lecsúszó Kisdorogi FC-ből három-három, a bronzérmes Tengelici SE-ből és a második helyezett Teveli Medosz SE-ből két-két, a Magyar Kupa főtáblájára jutó Faddi SE-ből egy játékos kapott „meghívót”. Mezőnyjátékosként legalább négy szereplés kellett a válogatottsághoz.

Pilisi Patrik lett a vármegyei II. osztály szakmai díjasa
Pilisi Patrik lett a vármegyei II. osztály szakmai díjasa (Fotó: Mártonfai Dénes)

Nem voltak egyszerű helyzetben a labdarúgók sem, akiknek minél többször kellett kimagasló teljesítményt nyújtaniuk ahhoz, hogy nevük ott szerepeljen a következő heti Tolnai Népújság hasábjain. Ehhez a legtöbbet Pilisi Patrik és Dobra Benjamin tett, mindketten ötször-ötször voltak ott a forduló válogatottjában. Azért lett mégis a tengelici játékos a tavasz legjobbja, és így a szakmai díjas, mert védekező szerepköre ellenére hét gólt szerzett, nem kevés érdemet szerezve abban, hogy a klub tizenegy év után ismét dobogón végzett a vármegye második vonalában. A tolnaiak védője is kitett magáért, mindössze egy mérkőzést hagyott ki a bajnokcsapat hátvédje.

A másodosztály válogatottja

A válogatott kapuját a kisdorogi Miklós István védi (többen is két szavazatot kaptak, de a választásunk ezért esett ő rá, mert egy középmezőnyben végzett csapatban hozott jó átlagot), a védelmet a már említett Pilisi Patrik és Dobra Benjamin mellett a teveli László Levente és a tolnai Schmidt Ferenc erősíti. Mindketten meghatározó tagjai voltak csapatuknak, előbbi egyetlen egy mérkőzést sem hagyott ki tavasszal, ráadásul négy gólt szerzett.

A középpályát két kisdorogi bitorolja: a mindössze 19 éves Lajkó Zsolt, aki győztes találatot szerzett a Tevel elleni idegenbeli szomszédvári rangadón, valamint az elnyűhetetlen Palkó Máté, aki a stabilitást adja. Mellettük még a tolnai Borda Gergő kapott helyet a „centrumban”, a labdarúgó kilenc bajnokin négy góllal segítette csapatát bajnoki címhez.

A teveli Mészáros Milán és a tolnai Dobra Benjamin (Fotó: Mártonfai Dénes)

A támadósorból nem hiányozhat a társgólkirály Mészáros Milán, a teveli támadó – aki a tolnai Szentes Mátével együtt végzett az élen – tizenegy mérkőzésen tíz találatig jutott. Mellette a tengelici Rezicska Richárd és a faddiak házi aranycipőse, Szabó Béla rohamozná az ellenfelek kapuit.

Szavazzon a kedvencére!
Az idény válogatottjába bekerülők közönségszavazáson is megméretik magukat. Internetes oldalunkon kedd reggel 6 órától vasárnap 18 óráig lehet majd szavazni. A legtöbb voksot kapó futballista a Tolnai Népújság és a Teol.hu közönségdíját veheti majd át.  

Keresse a szavazást kedden reggel 6 órától a Teol.hu-n! 

A vármegyei I. osztály szakmai díját a dombóváriak támadója, Jenei Bálint érdemelte ki, míg a közönségdíjas a bonyhádi Sásdi András lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!