Labdarúgás

2024.06.20. 08:05

Játékot uraló Majosi SE-t ígér Varga Balázs, az új vezetőedző

Amit a zuhanyhíradó alapján már korábban megírtunk, az kedden hivatalos lett. Varga Balázst nevezték ki az NB III-as Majosi SE vezetőedzőjének.

Rónai Gábor

Varga Balázs kitűnő munkát végzett az FC Dunaföldvárnál

Fotó: Makovics Kornél

„Ellenfélként is imponált számomra az a közeg, ami Majoson tapasztalható, inspiráló az a szurkolótábor, ami jellemzi az egyesületet, ez mindig extra motivációt jelent! Szeretnék egységes kohéziót kovácsolni a felnőtt csapat, az utánpótlás és a szurkolók között, szakmai vezetőként ez kiemelt feladat számomra!” – így köszönt be a kedden kinevezett Varga Balázs a Majosi Sportegyesület hivatalos közösségi oldalán. 

Varga Balázs az FC Dunaföldvár legsikeresebb edzőjeként érkezik a Majosi SE-hez
Varga Balázs az FC Dunaföldvár legsikeresebb edzőjeként érkezik a Majosi SE-hez (Fotó: Molnár Gyula)

Az NB III-as focibajnokság Dél-Nyugati csoportjában legutóbb 10. helyen záró egylet kedden este jelentette be hivatalosan is a 38 éves szakember érkezését. Az UEFA A-licences végzettséggel rendelkező Varga az FC Dunaföldvár csapatától érkezik. A Duna-partiakkal parádés eredményeket ért el: megnyerte a megyei I. osztályú focibajnokságot és a megyei kupát, aztán sikerrel vette az NB III-as osztályozót, a bajnokságban pedig sokáig éremért harcolva ötödik lett csapatával. 

„Azon dolgozunk a háttérben, hogy olyan játékosállomány álljon rendelkezésre, amellyel sikerülhet proaktívan, a játékot kontrollálva uralnunk a mérkőzéseket, ebben a kialakuló szakmai stáb is nagy segítségemre van, így minden tényező adott ahhoz, hogy elérjük a céljainkat!” – mondta Varga.

A szakemberről a majosiak kommunikációs stábja ezt írja: 

„Élete első felnőtt vezetőedzői megbízatásával valósággal berobbant a Baranya vármegyei futballba, a 2013/2014-es I. osztályú szezonban 30 mérkőzésen 25 győzelem és 5 döntetlen mellett maradt veretlen a Szászvárral, gólkülönbséggel lemaradva az első helyről. Ezt követően megyebajnok lett Komlón, a Bányász pedig újra stabil NB III-as klubbá vált az irányítása alatt, újoncként a hatodik helyen végeztek a Közép csoportban. Szakmai vezetőként szép sikereket ért el Dunaújvárosban és Pécsváradon is, ahol az utánpótlás terén is sikerült alkotnia. Utolsó állomáshelyén előbb Tolna vármegye bajnoka lett a Dunaföldvárral, majd újoncként végig harcban volt a dobogóért az NB III Dél-Nyugati csoportban, végül az 5. helyen ért célba a kék-fehérekkel. Az időközben nehéz anyagi helyzetbe került FC Dunaföldvár történetének legsikeresebb időszakát tudhatja vele magáénak.”

A majosiak a szezon végén jelentették be, hogy távozik a csapattól a gárdát az NB III-ban bent tartó Csillag László. 

Így búcsúzott Varga Balázstól az FC Dunaföldvár:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!