Teol.hu podcast

2024.06.20. 13:17

A doktor a vitorlázás és a Balaton megszállottja

Gőzerővel zajlik a vitorlás szezon. A magyar tenger elengedhetetlen szereplői az árbócosok, akárcsak a karácsonyfán a díszek. Dr. Falvai Ádám, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház ortopéd-traumatológus szakorvosa, a vitorlázás rajongója volt a Hír FM szekszárdi magazinműsorának a vendége.

Dahud Emil

A Doktor még egyetemi tanulmányai során ismerkedett meg a Balatonon az egyik legnépszerűbb vízisporttal, egy csoporttársa hatására. Megszerezte a hajóra a jogosítványt, ma pedig már kollégája, Dr. Ganczer Péter meghívására egy komplett csapatot erősít. Számos magyar verseny, köztük az országban az egyik leghíresebb, a Kék Szalag résztvevői. Ezen a megmérettetésen, melynek a rajtja és a célja Balatonfüreden található, a tavat kell megkerülni.

Dr. Falvai Ádám.
Dr. Falvai Ádám. Fotó: TEOL

Ádámék jelenleg egy egytestű hajóval versenyeznek, mellyel az ilyen próbatételeken kevés esély van a végső győzelemre, hiszen a kéttestű katamaránok sokkal gyorsabbak. Ők viszont azt vallják, számukra a részvétel a fontos, illetve, hogy jól érezzék magukat. Ez pedig teljes mértékben megvalósul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!