Atlétika

2024.07.10. 08:49

Beke Zétény aranyérmet nyert a pöstyéni korosztályos versenyen

A szlovákiai Pöstyénben rendezték az U18-as korosztály válogatott viadalát. A magyar csapatban három Tolna vármegyei atléta versenyzett a csehekkel és a szlovákokkal.

Teol.hu

Tizenhárom nappal a kontinensviadal kezdete előtt Beke Zétény, Végh Zsombor és Mészáros Milla kapott meghívót a Magyar Atlétikai Szövetségtől. 

atléta, tolna
Jól teljesítettek a Tolna vármegyei atléták a korosztályos versenyen. Beküldött kép.

Beke Zétény, a tamásiak dobóatlétája két kedvenc versenyszámában állhatott rajthoz, és mindkettőben remek egyéni csúcsokat ért el. Kalapácsvetésben a hatodik sorozatban életében először 70 méter fölé repítette az öt kilós szert, a 70 méter 81 centiméteres eredménnyel pedig az első helyen végzett. Rövid időn belül súlylökésben is dobókörbe lépett, ahol 16 méter 45 centis egyéni csúccsal a második helyen végzett.

Végh Zsombor, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. középtávfutója 2000 méteres akadályfutásban állt rajthoz a szlovákiai fürdővárosban. Végig jó tempóban futott, majd az utolsó 400 méteren nagy hajrát levágva, ismét az Eb-szinten belül futott, 6:05.23-mal lett harmadik. Mészáros Milla szintén 2000 méteres akadályfutásban szerepelt, pályafutása során először ölthette magára a címeres mezt. A szekszárdiak atlétanője 7:44.93-as időeredménnyel lett ötödik.

Az U18-as Európa Bajnokságot július 18 és 21. között a szlovákiai Besztercebányán rendezik. A 2007-ben és 2008-ban születettek kontinensviadalán Beke Zétényért és Végh Zsomborért szoríthatnak majd a Tolna vármegyei atlétikarajongók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!