Duna-parti rangadó Bölcskén

2018.08.17. 14:58

A Csikóstőttősnek és a Szekszárdnak is megkezdődik a szezon

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Északkeleti derbit rendeznek a megyei II. osztályú bajnokság második fordulójában, ahol a Bölcske a Madocsa együttesét fogadja.

Mindkét gárda jól indította az új szezont, a vendégek meggyőző játékkal 11–0-ra verték a pincehelyieket (Böde István öt gólt jegyzett ezek közül), míg a házigazda egy félidő alatt lerendezte a meccsét Dunakömlődön (3–2). A szomszédvári csata madocsai győzelmet vetít előre, hiszen az utóbbi három szezonban, amikor egy csoportban volt a két csapat, ötször győzött Böde Dániel alakulata, s csupán egyszer örülhettek Besenczi Zoltánék – ez éppen legutóbb, májusban történt (2–0).

Hosszú múltra tekint vissza a Nagymányok és a Kisdorog közös múltja is, viszont vasárnap – előbbi csapat egyéves megye egyes kitérője miatt – több mint egy év után találkozik egymással ismét a két völgységi gárda. Akkor, 2017 júniusában a Kisdorog hazai pályán 3–1-re győzött, igaz, akkor a mányokiak már bajnokként léptek pályára.

A Kaposszekcső-Csikóstőttős a győzelemmel rajtoló címvédő Bonyhád-Börzsöny otthonában kezdi meg az idei pontvadászatot. Szintén most kezdődik a szezon a Szekszárdi UFC második csapata számára, amely hazai pályán fogadja a Gerjen együttesét.

A Pincehely az Aparhant, a Simontornya a Mórágy ellen javítaná ki múlt heti botlását, míg az Őcsény és a Fadd, valamint a Tolna-Bogyiszló és a Dunakömlőd egymás ellen feledtetné a nyitó fordulóban elszenvedett vereségét.

Megyei II. osztály, a 2. forduló párosítása

Augusztus 18., szombat: Bölcskei SE–Madocsa SE, Simontornya TC–Mórágyi SE, Őcsény SK–Faddi SE 17 óra. Szekszárdi UFC II–Gerjeni SK 18 óra.

Augusztus 19., vasárnap: Bonyhád-Börzsöny SE–Kaposszekcső-Csikóstőttősi KSE, Nagymányoki SE–Kisdorogi FC, Tolna VFC II-Bogyiszló–Dunakömlődi SE (Tolnán játsszák), Pincehelyi ATE–Aparhanti SE 18 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!