labdarúgás

2018.09.22. 07:44

A foci ünnepe lesz az Újpest fellépése

Nem csökkent az érdeklődés az elmúlt napokban az Újpest bátaszéki fellépése iránt. Aki él és mozog, az ott akar lenni a ma délutáni Magyar Kupa-meccsen. Leglább kétezer nézőre számítanak a vendéglátók.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

A futball ünnepe lesz az Újpest FC elleni ma délutáni kupamérkőzés Bátaszéken. Ezt mondta lapunknak Bozsolik Róbert, a város polgármestere, a korábbi kiváló futballista. Hangsúlyozta: óriási várakozás övezi a találkozót, úton-útfélen másról sem beszélnek az emberek a településen – mindenfelé a lilák elleni kupameccs a téma.

„Felkészültünk az újpestiek fogadására, a pálya, a lelátó, a sporttelep környéke megszépült, minden adott lesz hozzá, hogy egy emlékezetes összecsapást játsszunk a címvédővel – mondta Bozsolik Róbert. – Tisztes helytállást várunk a srácoktól, ha mindent kiadnak magukból, akkor emelt fővel jöhetnek le a pályáról.”

Amióta kiderült a sorsoláson, hogy az Újpest lesz a bátaszékiek ellenfele, a játékosok alig bírták kivárni, hogy eljöjjön végre a nagy nap.

„Maradandó, örök élményt akarunk szerezni szenzációs, kitartó szurkolótáborunknak – mondta Gábor Gergő. – A csapattársak nevében is mondhatom, hogy mindenki élete meccsére készül. A motivációval nem lesz probléma, és mi hiszünk a csodában.”

Brecska László nyáron lett a Bátaszék SE edzője. Akkor még ő sem sejthette, hogy ilyen hamar az ország második legnépszerűbb csapata ellen dirigálhatja együttesét.

„Nagy izgalommal várjuk a kupameccset, a futballistáimnak ez lesz életük mérkőzése – mondta Brecska László. – Az elmúlt napokban hol az álmok, hol a realitás talaján álltunk. Tisztességgel felkészülünk és a lehető legjobb teljesítményünket fogjuk nyújtani, ezt megígérhetem. Sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint a hétvégén voltunk, hiszen Dobra Benjáminra, Földvári Viktorra, Mészáros Endrére és Régi Dominikre is számíthatok. Sokat nosztalgiáztunk az elmúlt napokban, felelevenítettük a Dunaszekcső Ferencváros elleni felejthetetlen egy-nullás győzelmét, a bátaszéki, Pankovics Róbert történelmi gólját, de meséltem a srácoknak arról is, amikor a megye kettes Lánycsók játékosaként jómagam a Stadler FC ellen léphettem pályára. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, tudjuk, hogy az Újpest a favorit, élményként szeretnénk megélni ezt a napot.”

A legfrissebb hírek szerint az újpesti tábor is felvonul, mint ahogy a környékbeli fanklubokból is nagyon sokan jönnek majd. A legvisszafogottabb becslések szerint is legalább kétezer nézőre számítanak a bátaszékiek.

Tovább akarnak jutni!

A bonyhádiak a múltban számos emlékezetes kupacsatát vívtak, kétszer is fogadhatták a Honvédot, de játszottak a Sopronnal, a Siófokkal, vagy a 90-es években a Videotonnal is az MK-ban. Most a Budafok jutott nekik ellenfélül.

„Riválisunk az NB II-ben játszik, érhetően ők a találkozó esélyesei, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy mi jussunk tovább – mondta Köllő Roland, a völgységiek szakvezetője. – Nem igazán ismerjük ellenfelünket, de bízunk magunkban, a csapatunkban. Jó formában vagyunk, a kupában általában jól szokott menni nekünk, reméljük, hogy ezúttal is így lesz ez.”

A Tolna megyei csapatok kupaprogramját a sportműsorban találja.

Veszélyes terep

A Paksi FC-nél évek óta az a bevett szokás, hogy a Magyar Kupában azok kapnak lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebb időt töltenek a pályán. A megyei I. osztályban szereplő Thermal Spa Siklós FC ellen így is kötelező a győzelem, csak az a kérdés, hogy mekkora különbséggel jut tovább a Paks. Az atomvárosiak a múltban többször „megégették” magukat az MK-ban, kiejtette már őket az alacsonyabb osztályban szereplő gárdák közül a Kozármisleny, a Putnok és a Felsőtárkány is. Az lenne a nagy blama, ha a Dzsudzsák Balázst is csábító Siklós megtréfálná őket.

Bravúr kellene

A Szekszárdi UFC-től bravúr lenne, ha kiejtené az NB II-ben szereplő Dorogi FC-t. Kvanduk János csapata nem húzott jó ellenfelet, hiszen a vendégek nem éppen nézőcsalogatók, ugyanakkor sokkal erősebbek, mint az NB III-as hazaiak. Nyolc forduló után a 11. helyen állnak a húszcsapatos másodosztályban, olyan ismert futballisták tartoznak a keretükhöz, mint a korábbi Videoton-csatár, Sitku Illés. Három jól ismert focista is tagja a dorogi keretnek: Fodor Ákos a Szekszárdi UFC-ben nevelkedett, Nagy István és Zachán Péter pedig korábban a Paksi FC játékosa volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!