megyei III. osztály

2018.08.17. 15:00

A legalacsonyabb osztály is elkezdi

Berg Sándor

Tizenkilenc éve szűnt meg, hogy idén újjáéledjen az Atomerőmű SE. A paksi gárda az 1999/2000-es szezon felénél az NB II. Nyugati csoportjának ötödik helyén állt (ezzel együtt feljutásra a másodosztályt jelentő NB I.-be), a tavaszt azonban már nem élte meg az ASE.

Patkós István tréner 1999 november közepén a Mausz – Wolf, Jávorka, Magócs – Debreceni, Benedeczki, Majsai, Mészáros (Mersich, 60.) – Fejes, Varga, Osztermájer (Kiss T., a szünetben) sornak szavazott bizalmat, amely hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Szigetszentmiklóssal (2–2). Szűk kilenc évvel később, most vasárnap a Györköny látogat az atomerőmű sporttelepére.

Ilyen mélyre nem kell ásni a dunaszentgyörgyi gárda múltjába: mindössze egy év kihagyás után tér vissza a futball a településre.

Mondanánk, hogy Nyugaton a helyzet változatlan, de tévednénk. Új csapatként tűnt fel a Dombóvári LK, de hat év után van ismét csapata Naknak.

Megyei III. osztály

Keleti csoport, az 1. forduló párosításai:

Augusztus 18., szombat: Dunaszentgyörgy–Kajdacs, Sióagárd–Decs 17.

Augusztus 19., vasárnap: Pálfa–Dunaföldvár II., ASE Paks–Györköny, Pusztahencse–Nagydorog 17.

A Gyönk és a Gyapa DSE-Németkér szabadnapos, az Izmény–Bátaapáti mérkőzést október 22-re halasztották 14.30 óra).

Nyugat, az 1. forduló párosításai:

Szombat: Dombóvári LK–Tolnanémedi 14.30, Zomba–Nak 17.

Vasárnap: Magyarkeszi–Döbrököz, Kölesd II.–Tamási II., Dalmand–Hőgyész, Iregszemcse–Regöly 17. A Majos II.–Kakasd II.-Kéty találkozót november 17-re halasztották (13 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!