labdarúgás

2019.05.26. 20:53

A Szekszárd értékes egy pontot szerzett

A szekszárdiak értékes egy pontot szereztek az NB III-as focibajnokság Közép csoportjában, a kecskemétiek ellen. A Paks második csapata viszont kikapott, s ezzel eldőlt, hogy biztosan búcsúzik a harmadik vonaltól.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

„Sz.r ez már, nem futball” – feszítették ki a kerítésre egy drapérián a vendégszurkolók a Szekszárd–Kecsekmét találkozón. Mi tagadás, a „hírös város” futballcsapata is élt már meg szebb napokat: az élvonalból a 2014/2015-ös szezon után zárták ki a klubot, s három megyei egyes idény után tavaly jutottak fel az NB III-ba. Ha már a múltidézésnél tartunk, a Szekszárdi UFC (akkor még Szekszárdi Dózsa néven) 1982-es, az NB II-ben bronzérmet szerző csapat tagjai a vasárnapi találkozón jöttek össze, hogy kiszurkolják a megyeszékhely együttesének harmadik vonalban maradását.

A Tállya KSE hazai pályán 2–0-ra kikapott a listavezető Szolnok MÁV SE ellen, ezzel a Szekszárdi UFC biztosan nem lesz legrosszabb 13., így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül matematikailag is bennmaradt a harmadik vonalban.

NB III, Közép csoport, 29. forduló

Szekszárdi UFC–Kecskeméti TE 0–0. Szekszárd, v: Sipos K. (Szabó D., Nagy M.).

Szekszárd: Lékai – Füredi, Károly V., Dudás (Dombi), Kvanduk – Rácz F., Lékó (Juhász M.), Budai, Hegedűs M. – Márton E. – Fejes P. (Csigi). Edző: Dienes Pál.

Kecskemét: Kunsági – Bagó, Vágó, Nánási B., Zámbori – Terbe, Nádudvari, Takács K. – Markó, Urbán, Peres. Edző: Szabó Tibor. Jók: Hegedűs M., Lékó.

Dienes Pál: – Szerettünk volna győzelemmel búcsúzni közönségünktől, de a játék képe alapján igazságos eredmény született. Utólag kiderült, értékes pontot szereztünk.

A Cseke Benjáminnal és Bartha Lászlóval megerősített Paks második csapata egy nagyon rossz talajú pályán, tipikus egygólos mérkőzésen maradt alul.

Rákosmente KSK-Paksi FC II. 1–0 (1–0). Budapest, v: Maml (Rózsa D., Schweighardt).

Rákosmente: Kersák – Simita, Balaskó, Kokenszky, Aranyos, Horváth B., Vattai, Bányai, Lovász B., Ott, Pálfalvi. Edző: Gálvölgyi István.

Paks II: Szabó B. – Szalai A., Berdó (Nagy Á., a szünetben), Kiliti, Györgye (Szendrei, 61.) – Kovács L. (Lőrincz, a szünetben), Cseke, Opavszky – Bartha, Adamcsek, Pál M. Edző: Tököli Attila.

Tököli Attila: – Egész éves teljesítményünket hűen tükrözi, hogy nem sikerült gólt lőnünk annak ellenére, hogy megvoltak a helyzeteink és kapufát is lőttünk, miközben egy újabb egyéni fegyelmezetlenség után hátrányba kerültünk, ami után nem tudtunk megújulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!